SIGURNOST PJEŠAKA

Kroz male komunalne akcije povećana je sigurnost na riječkim prometnicama

Prema planovima komunalnih prioriteta mjesnih obora, tijekom 2022. godine Grad Rijeka i Rijeka plus povećali su sigurnost prometa kroz realizaciju gotovo 200 projekata vrijednih oko milijun eura.

Veći dio izdvojen je za sigurnost pješaka i prometnu regulaciju, kao što su primjerice vidljiviji pješački prijelazi izvedeni u crvenoj termoplastici, svjetleća prometna signalizacija tzv. treptači te ležeći policajci u blizini vrtića i škola.

U sklopu komunalnih prioriteta mjesnih odbora postavljeni su i zaštitni stupići te proširivani i nogostupi za pojačanu sigurnost pješaka i osoba s invaliditetom, sve kako bi se zaštitili najugroženiji sudionici u prometu u Rijeci na čijim cestama mjesečno prometuje oko 365 tisuća automobila.

Tako je na primjer novi pješački prijelaz u Vukovarskoj ulici kraj Učeničkog doma Kvarner izveden u crvenoj termoplastici, a isto je napravljeno i u Laginjinoj ulici.

Prošireni su i nogostupi na Drenovi, Vežici i Krimeji…

Kako bi se osiguralo sigurno kretanje pješaka, prošireni su i nogostupi na Drenovi, Vežici i Krimeji, a na velikom broju lokacija postavljeni su i zaštitni stupići.

Osim toga, kao efikasan način smirivanja prometa, postavljeni su na nekoliko lokacija i ležeći policajci, koji se u pravilu postavljaju pored javnih objekata i prostora poput vrtića i škola te dječjih igrališta.

„Dvadesetak stručnih i iskusnih inženjera prometa i građevine, kao i ostalih visokoobrazovnih kadrova Rijeka plusa svakodnevno rade na problematici pristigloj od mjesnih odbora i građana, razrađujući integrirana rješenja u cilju povećanja reda i sigurnosti u prometu, i pružanja što kvalitetnije usluge“, ističu u Rijeka plusu podsjećajući kako Rijeka ima prvi i jedini Prometni centar u Hrvatskoj, koji ima ključnu ulogu optimiziranja te boljeg i kvalitetnijeg upravljanja prometom.

Na parkiralištu Delta uskoro nove automatske blagajne

Osim što provodi projekte koji se odnose na povećanje sigurnosti prometa, Rijeka plus gospodari i javnim parkiralištima u Rijeci ulažući u najmodernija rješenja za nadzor i upravljanje parkiralištima.

Tako će se u skorije vrijeme na parkiralištu Delta naći nove automatske blagajne, a u sustav Rijeka plusa bit će uveden LPR sistem prepoznavanja registarskih tablica te digitalni parkirni automati na kojima će se parkirne karte kupovati isključivo bankovnim karticama.

Podsjećamo, trenutno se parkirne karte, osim na automatima i kioscima te SMS porukom, mogu kupiti i bmove i Keks pay aplikacijom te putem RCC webshopa. Također, Rijeka plus od 1. rujna korisnicima mjesečnih parkirnih karata šalje obavijest o isteku mjesečnih parkirnih karata SMS porukom.

Ove je godine izrađen i projekt za nadogradnju parkirališta Podpinjol s ciljem osiguravanja dodatnih parkirnih mjesta na ovoj frekventnoj lokaciji u blizini riječkog lokaliteta KBC-a, a u tijeku je i izrada projekta za izgradnju garaže na lokaciji Krimeja

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari