SVEČANO OTVORENJE

BINGO ZA NOGOMETAŠE! Obnovljeno Igralište Robert Komen, loptu zakotrljali i Komadina i Filipović!

Dovršena je obnova Nogometnog igrališta Robert Komen, najavljena u lipnju 2021. godine, a obišli su ga župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Marko Filipović u pratnji resornih pročelnika Sonje Šišić i Zdravka Ivankovića.

“Primorsko-goranska županija je prva u Hrvatskoj po izdvajanjima za sport, a ovaj projekt smo najavili u predizborno vrijeme, i to u iznosu od 3 milijuna kuna za tri igrališta na području Rijeke. Drago mi je da smo obnovili prvo igralište, što će jamčiti kvalitetne uvjete za treniranje omladinskih pogona. Vidimo se uskoro na i na Omladinskom igralištu, a vjerujem da ćemo s partnerima realizirati i nogometno igralište na Kampusu”, izjavio je župan Komadina.

“Ovo igralište, izgrađeno 1975. godine, smo obnovili 2013. godine kada je i preimenovano u Nogometno igralište Robert Komen, prema dugogodišnjem djelatniku HNK Rijeke, zaslužnom za razvoj nogometa u Rijeci. U godini u kojoj Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta smo obnovili prvo igralište na području grada, a hvala županu, Županijskoj skupštini i gradskim vijećnicima na podršci ovom projektu”, izjavio je gradonačelnik Filipović.

Zahvalivši se Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci koji su osigurali sredstva za obnovu igrališta, direktor Rijeka sporta Igor Butorac, tvrtke koji upravlja i tim sportskim objektom je izjavio: “Konačno smo dobili pravo urbano igralište usred grada. Temeljem ovih zahvata smo osigurali uvjete za održavanje utakmica 3. lige HNL-a, a potrudit ćemo se osigurati uvjete i za utakmice 2. lige.”

VIDEO DANA:

U sklopu obnove igrališta Robert Komen zamijenjena je umjetna trava, uređene su prateće prostorije te preuređen vanjski prostor. Radove obnove igrališta financirali su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Ukupno je u zamjenu umjetnog travnjaka i uređenja igrališta uloženo 1.961.095,36 kuna bez PDV-a, odnosno 2.451.369,20 kuna s PDV-om. Dio radova u iznosu od 1.000.000,00 kuna financirala je Primorsko-goranska županija, a preostali iznos od 1.451.369,20 kuna Grad Rijeka.

Nogometno igralište izgrađeno je 1975. godine kao igralište Podmurvice, a u proljeće 2013. godine preimenovano je u Nogometno igralište Robert Komen. Prema redovnom rasporedu u ovoj sportskoj sezoni igralište kroz program javnih potreba u sportu Grada Rijeke koriste klubovi HNK Orijent 1919, NK Grbci, NK Zamet, NK Lokomotiva. Igralište Robert Komen ima oko 31.000 ulaza korisnika godišnje, a u prvih pet mjeseci 2022. godine zabilježio je 17.056 ulaza korisnika.

Zviždukom gradonačelnika Filipovića i prvim udarcem lopte župana Zlatka Komadine započela je revijalna utakmica pionira NK Orijenta i HNK Rijeke na obnovljenom igralištu Robert Komen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari