ČETVRTAK U PALACHU: U programu KineDok dojmljivi film Tako blizu, tako daleko

Intimni slovački dokumentarac otkriva specifične i autentične situacije u domovima nekoliko obitelji s djecom s poremećajem iz autističnog spektra. Ulaz na projekciju je besplatan

Međunarodni projekt KineDok nakon ljetne lokacije na riječkom Molo longu seli jesensko-zimske projekcije europskih dokumentaraca u klub Palach.

U Palachu će se ovaj četvrtak, 06. listopada s početkom u 20 sati održati projekcija filma Tako blizu, tako daleko.

Ovaj intimni slovački dokumentarac otkriva specifične i autentične situacije u domovima nekoliko obitelji s djecom s poremećajem iz autističnog spektra, izazove s kojima se susreću i ustrajnost koja im je potrebna da bi „izgurali dan“. Film nastoji istaknuti nove vizure na ovaj ozbiljan poremećaj, ali i razbiti stereotipe koji o njemu postoje. Različiti tipovi iz autističnog spektra zahtijevaju i različite tretmane, ali svi odreda traže isti odnos – poštovanje i zaštitu integriteta svakoga od njih.

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja! Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavlja se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat.

Ulaz na sve projekcije je BESPLATAN.

kinedok-autizma2

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari