U KASPI

Dan Europe u Kastvu u duhu europske godine vještina

Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije i Grad Kastav obilježili su Dan Europe, 9. svibnja, u Poduzetničkom inkubatoru KASPI.

Kastavski Dan Europe započeo je predavanjem i interaktivnom radionicom Sandre Anić, predstavnice obrta za poslovno savjetovanje Consulta, na temu “Vaučeri za digitalizaciju” u cilju jačanja digitalnih alata poduzetnika. Poduzetnicima će uskoro biti na raspolaganju sredstva za osnaživanje sustava protiv cyber napada, kreiranje web stranica i web shopova, kreiranje strategije digitalne transformacije te razvoja složenih sustava u Industriji 4.0.

Oksana Balyk Kirinčić, održala je predavanje na temu “Nova era poslovanja: digitalne i komunikacijske vještine u poduzetništvu”, kojima će se poduzetnici približiti online kupcima te naučiti kako da iskoriste tehnologiju i vještine za povećanje svoje konkurentnosti na tržištu.

U duhu Europske godine vještina, Nikolina Pomenić iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, održala je prezentaciju Erasmus+ projekta #BusinessGoesViral – Osnaživanje mikro, malih i srednjih poduzeća za promicanje digitalne transformacije kroz usavršavanje mladih zaposlenika, čiji je cilj jačanje mikro, malih i srednjih poduzeća u vidu digitalizacije te uključivanje mladih pripadnika Generacije Z na tržište rada kako bi se pripremili za poslove budućnosti, postali konkurentniji i lakše usvojili brzorastuću tehnologiju.

Sudionici su imali prilike saznati i najnovije informacije o Programu Konkurentnost i kohezija 2021.-2027., Integriranom teritorijalnom programu 2021.-2027. te ESF + programu Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. koje je pripremila Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, ujedno i regionalni koordinator Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

U tom kontekstu, Srđan Kerčević, predstavio je sva tri programa vrijedna preko 9 milijardi eura koji su temelj za korištenje sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Kohezijskog fonda te Europskog socijalnog fonda +, istaknuvši mogućnosti različite razvojne projekte gradova i općina, kako bi se utjecalo na poboljšanje kvalitete života građana, od jačanja poduzetničkih kapaciteta, preko zelene mobilnosti i osuvremenjivanja obrazovnog sustava do ulaganja u kulturu, zdravstvo i sustav socijalne skrbi.

Obilježavanje Dana Europe u Kastvu okupilo je predstavnike jedinica lokalne samouprave te male i srednje poduzetnike i start-upove koji su nizom predavanja ojačali vlastita znanja o korištenju digitalnih tehnologija u suvremenim komunikacijama te saznali informacije o novim pozivima, primarno financiranih sredstvima EU-a, koji će ojačati njihovo poslovanje, razvoj i konkurentnost te poboljšati kvalitetu usluga građanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari