DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2017.: Pogledajte kada sa svojim limenim ljubimcem možete na besplatni kontrolni tehnički pregled!

Foto: Ilustracija (Autoklub Rijeka)

I ove se godine Autoklub Rijeka pridružuje preventivno-sigurnosnoj akciji nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila 2017” koja će trajati u razdoblju od 20.11. do 25.11.

Akcija se odvija pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a provode ju HAK, CVH i stanice za redovni tehnički pregled vozila.

Iz Autokluba Rijeka pozivaju sve zainteresirane vozače da se u navedenom razdoblju jave na stanicu za tehnički pregled vozila Autokluba Rijeka na Preluku i Pagu gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Cilj ove akcije je poticanje što većeg broja vozača da preventivno iskontroliraju ispravnost svojeg vozila kako bi otklonili mogućnost događanja prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Vozilo je, uz vozača i cestu, najznačajniji čimbenik prometne sigurnosti. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača čija su vozila neispravna. Stručno osoblje će pregledom i savjetom ukazati na neispravnosti te o načinu otklanjanja istih.

Napominjemo da se ova dobrovoljna akcija ne odnosi na vozila koja su u tom razdoblju obvezna podvrgnuti se redovnom tehničkom pregledu.

Na stanici za tehnički pregled Preluk 2016. godine besplatni kontrolni tehnički pregled obavljen je na skoro 200 vozila. Pregledu su češće pristupali vlasnici starijih vozila što je djelomičan razlog zašto je gotovo svako treće vozilo bilo – neispravno.

Na hrvatskim cestama prosječna starost vozila je 14 godina, a najčešće neispravnosti odnose se na uređaje za kočenje i osvjetljavanje te ovjes – sklopove ključne za sigurnost vozila i sudionika u prometu.

Vjerujemo kako će vlasnici vozila koji iskoriste mogućnost besplatnog tehničkog pregleda poduzeti i aktivnosti za otklanjanje utvrđene tehničke neispravnosti i time izravno doprinjeti većoj sigurnosti na našim prometnicama.

Požurite iskoristiti ovu priliku jer prvih 15000 sudionika akcije u Hrvatskoj na poklon dobiva i 3 litre tekućine za pranje stakla. Autoklub Rijeka Vas čeka!

L. V.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari