DARIVATELJI KRVI PGŽ: Uvodi se semafor krvnih zaliha – prikaz stanja u KBC-u Rijeka

„Kada bi svaki čovjek bar jednom u životu dao krv, ne bi bilo nestašica krvi”, rečeno je prilikom predstavljanja noviteta

Predstavnici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije na konferenciji za novinare govorili su o novostima vezano uz informiranje javnosti o stanju zaliha krvi u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka te najavili 21. Susret dobrovoljnih davatelja krvi.

Predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Ivo Vidotto naveo je novitet u promociji davanja krvi – semafor krvnih zaliha, prikaz stanja zaliha krvi u KBC-u Rijeka.

Semafor se trenutno može naći na web stranicama KBC-a i Crvenog križa, a uskoro i na novim web stranicama županijskog Crvenog križa. Također se u Novom listu od utorka do subote objavljuje stanje zaliha krvi prema podacima prethodnog dana.

“Smisao ovog semafora je razvijanje svijesti o potrebi jer svi mi možemo postati primatelji krvi. Kada bi svaki čovjek bar jednom u životu dao krv, ne bi bilo nestašica krvi”, istaknula je voditeljica Jedinice za prikupljanje krvi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka Snježana Buneta Skorup a prenose mrežne stranice PGŽ.

U subotu 10. rujna 21. Susret dobrovoljnih davatelja krvi PGŽ

Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije, u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa, organizira 21. Susret dobrovoljnih davatelja krvi Primorsko-goranske županije koji će se održati 10. rujna 2016. godine s početkom u 10.30 sati u Park šumi Golubinjak.

Na Susretu se očekuje sudjelovanje više od 500 dobrovoljnih davatelja krvi, a na programu su sportski događaji, ručak i druženje uz glazbu.

Novost ovogodišnjeg susreta je i organizirana akcija za sve darivatelje koji taj dan mogu pristupiti davanju krvi.

Nositelj akcije je Aktiv DDK Srdoči koji tradicionalno u ovom terminu organizira akciju povodom Križevice – Dana MO Srdoči.

Ovim susretom promovira se davanje krvi, ali on služi i kao zahvala dobrovoljnim davateljima koji godišnje osiguraju više od 14.000 doza krvi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari