Delegaciji kineske grupacije predstavljena riječka kulturna i turistička ponuda

Predstavnici Grada Rijeke, Turističke zajednice i tvrtke Rijeka 2020. primili su izaslanstvo kineske državne grupacije koja osmišljava i realizira turističke projekte i manifestacije

Šestočlanu delegaciju Shanghai Shendi grupe, pod vodstvom zamjenice predsjednika Xiaoyun Shao, primili su predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, voditelj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke Dominik Damiš te Dorian Celcer, voditelj partnerstava i protokola u tvrtki Rijeka 2020. Shendi grupa Rijeku je posjetila na inicijativu Ureda Hrvatske turističke zajednice u Kini, nakon što je projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u svibnju predstavljen na poslovnom sajmu ITB China u Šangaju.

Predstavnici ove šangajske tvrtke posjetili su Rijeku u sklopu europskog studijskog putovanja kako bi se informirali o zanimljivim projektima vezanima uz kulturu i turizam, kao i zaštitu okoliša te u cilju međusobne suradnje i razmjene znanja i iskustava. Najpoznatiji ostvareni projekt je šangajski Disneyland, a trenutno rade na razvoju područja u dolini velikih rijeka Huangpua i Jangcea. Rado bi ostvarili kontakt s organizacijama i tvrtkama iz naše regije koje se bave organizacijom velikih kulturnih i drugih manifestacija.

Kineskoj delegaciji predstavljen projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, odnosno brojni programi pripremljeni za građane i turiste u narednoj godini, s posebnim naglaskom na projekt uređenja ziplinea, koji osmišljava tvrtka Octopus.

Također, gosti su imali priliku upoznati Rijeku kao turističku destinaciju uz prikaz smještajnih kapaciteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari