PREDAVANJE POSVEĆENO RODITELJIMA

DND Opatija priprema online predavanje za roditelje djece s poremećajima iz spektra autizma

Foto: Facebook/ Društvo ''Naša djeca'' Opatija

U okviru programa „Kolibrići na kvadrat“ što ga DND Opatija provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u četvrtak, 22. travnja 2021. godine s početkom u 17,00 sati održat će se putem ZOOM platforme predavanje pod nazivom „Smjernice za komunikaciju s djecom s komunikacijskim teškoćama tipičnim za poremećaj iz spektra autizma“. Predavač je mag. psihologije Maja Zubac, voditeljica programa.

Predavanje je namijenjeno roditeljima čija djeca imaju problema s komunikacijom zbog poremećaja iz spektra autizma.

Jedno od obilježja djece s poremećajem iz spektra autizma je perzistentno oštećenje u uzajamnoj komunikaciji i socijalnoj interakciji. Uz prisutan deficit u uspostavljanju, održavanju i razumijevanju odnosa, često i riječi koje djeca izgovaraju nemaju kontakt sa njihovim mislima, osjećajima, namjerama i željama.

Radi specifičnosti, kao što je primjerice zakašnjela pojava združene pažnje, djeca s komunikacijskim smetnjama tipičnim za poremećaj iz spektra autizma zahtijevaju drugačiji pristup poticanja namjerne inicijative i intencijske komunikacije. Stoga, prilikom povezivanja s djetetom, treba pronaći optimalna sredstva i načine djelovanja i komunikacije.

Kroz ovo predavanje nastojat će se roditeljima dati smjernice kako uspostaviti interakciju s djetetom s poremećajem iz spektra autizma ovisno o situaciji te se prilagoditi djetetu obzirom na komunikacijske specifičnosti. Prikazat će se kada ovisno o vrsti aktivnosti vodimo dijete, a kada slijedimo djetetovu inicijativu čime se stvara prilika za povezivanje i zajedničku aktivnost uz uvažavanje djetetovih posebnosti.

Sve zainteresirane pozivamo da na mail adresu: dnd.opatija@gmail.com pošalju upit za sudjelovanjem, a iz DND-a će im proslijediti link za sudjelovanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari