ODRŽANA SVEČANOST

Dodijeljene nagrade i priznanja Udruženja obrtnika Rijeka

RTL

Zamjenik župana Vojko Braut nazočio je Skupštini Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena u Hotelu Jadran na kojoj je usvojeno Izvješće o radu i Financijski izvještaj Udruženja obrtnika Rijeka za 2021. godinu te donesena Odluka o kriterijima za izbor tijela u Udruženju za mandatno razdoblje 2022. – 2026. godine.

Na svečanom dijelu Sjednice dodijeljene su nagrade i priznanja najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i trudom dali izniman doprinos razvoju obrtništva.

Svečanost je otvorio predsjednik Udruženja, Darko Sertić čestitavši svim dobitnicima. “Drago mi je da su vaš dugogodišnji rad, trud i upornost, kojim ste doprinijeli razvoju obrtništva i struke, prepoznat. Nadam se da će vam dodijeljena priznanja predstavljati poticaj za nastavak uspješnog djelovanja u obrtništvu“, rekao je.

VIDEO DANA:

Zamjenik župana Vojko Braut pridružio se čestitkama i istaknuo kako se malo i srednje poduzetništvo dokazalo kao najvitalniji dio gospodarstva koje se konstantno razvija i najbrže prilagođava zahtjevima tržišta i dodao kako PGŽ već niz godina razvija i provodi veći broj programa i mjera usmjerenih pomoći malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima.

Gradonačelnik Filipović napomenuo je kako je obrtništvo važan segment razvoja Rijeke i u tom kontekstu Grad Rijeka nastoji biti podrška i partner koji pomaže i stvara uvjete za razvoj i za opstanak, kako sadašnjih tako i novih, budućih obrtnika koji su pritom i nezamjenjiv dio riječkog identiteta.

Nagrade zasluženim obrtnicima dodijelili su predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić, zamjenik župana Vojko Braut, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil.

Statut “Obrtničke ruke“ s poveljom za obrtniku s najmanje 25 godina obrtničkog statusa dodijeljene su Karmen Bljajić, vlasnici obrta za poduke Lumen, Mladenu Bošnjaku, vlasniku Autolakirersko-limarskog obrta MB te Autoprijevozniku Đorđu Miculiniću. Plaketa „Obrtničke ruke“ s pisanim priznanjem pripale su Vieri Ellersichu, Živani Drobac Zlatku Srići, Nevi Valenčić te Milki Dudić. Posebnim priznanjem „Povelja“ nagrađeni su Dragan Serdar, Mladen Pandur, Željka Marušić, Andrea Marinac i Ivona Obrić. Dok je posebno priznanje „Povelja“, koje dodjeljuje Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, pripala dugogodišnjem ugostitelju, vlasniku Uslužnog obrta „AS“, Željku Deliću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari