UZ BLAGDAN SV. MIHOVILA

Galerija | Gradonačelnik Kirigin povodom Dana policije primio sadašnjeg i bivše načelnike opatijske Policijske postaje

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U povodu predstojećeg Dana policije i blagdana sv. Mihovila gradonačelnik Fernando Kirigin  organizirao je primanje za  načelnika Policijske postaje Opatija Tomislava Milkovića i bivše načelnike opatijske Policijske postaje: Antona Ninu Batelija, Petra Sošića, Zdenka Sušnja, Josipa Dukića i Josipa Grgurića.

– Hrvatska je policija pretrpila teške gubitke u Domovinskom ratu, od Borova Sela, Dalja, Gline, Slunja, Plitvičkih jezera i Vukovara. Osnovu branitelja Vukovara činilo je 200-tinjak hrvatskih policajaca. Važno je reći i da je iz opatijske Policijske policijske 30 policajaca sudjelovalo u Domovinskom ratu, to su povijesne činjenice kojih trebamo biti svjesni i s njima upoznati mlade ljude, naglasio je bivši načelnik Josip Dukić.

Na primanju je istaknuta iznimna suradnja Grada i opatijske policije, a načelnik PP Opatija Tomislav Milković zahvalio je gradonačelniku Kiriginu na primanju prilikom kojeg su sadašnji i bivši načelnici podijelili neka od svojih bogatih iskustava.

– Uloga policije u Domovinskom ratu je bila izuzetno važna i na tome smo vam vječno zahvalni. Isto tako održavanje reda i mira u Opatiji kao turističkoj destinacija od velike je važnosti. Gost se mora osjećati sigurno i zaštićeno i po tome pitanju uvijek sve besprijekorno funkcionira, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

U povodu Dana policije gradonačelnik je primio i policijskog službenika Branka Grebenca te mu uručio zahvalnicu za poseban trud i zalaganje u turističkoj sezoni 2021. Branko Grebenac policijski je službenik u PU Vukovarsko – srijemskoj, Postaja prometne policije Vinkovci, a u Opatiju na ispomoć dolazi od 2013 godine.

– Policajac sam već 30 godina, sudionik sam Domovinskog rata, prošao sam Borovo Selo. Već sam 27 godina u službi kao policajac na motoru, već osam godina na sezoni u Opatiji. Uvijek mi je cilj pomoć ljudima, tu dajem cijelog sebe. Opatija je postala moj drugi dom, kazao je Grebenac zahvalivši na dobivenom priznanju.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari