Ilegalni migranti usred gorskokotarskog gradića šeću kao na promenadi

Informaciju o velikoj grupi migranata koja je usred dana prošla centrom mjesta prenijele su društvenim mrežama grupe bazirane u Mrkoplju i okolici

Migrantska ruta od sjeverozapada Bosne i Hercegovine preko Hrvatske do Slovenije i dalje Zapadne Europe i dalje je vrlo aktivna.

Unatoč svim naporima hrvatske policije da na neki način regulira kretanje ilegalnih migranata kroz Hrvatsku (OVDJE), oni i dalje u velikom broju krstare sjevernim dijelom primorskogoranske županije, od zaleđa Crikvenice i Bribira do NP Risnjeka, Platka itd. (OVDJE).

A sada vidimo da su viđeni i u pitoresknoj općini Mrkopalj.

Mrkopaljska župska kronika naime objavila je na društvenim mrežama kako je jučer, u subotu 6. listopada, jedna grupa mladih muškaraca, očigledno ilegalnih migranata vjerojatno izgubljenih u vremenu i prostoru, prošla mjestom uopće se ne skrivajući pretjerano od znatiželjnih pogleda.

U objavi koju je naslovio “Izvidnica je tu…” (?) administrator Mrkopaljske župske kronike izrazio je krajnje nezadovoljstvo radom hrvatskih nadležnih službi:

“Odgovorni tvrde da su naše granice sigurne po pitanju ilegalnih imigranata. Ali ne znam tko to onda prošetava centrom Mrkoplja u kišno poslijepodne 6.listopada 2018.? Angelini turisti su stvarno doslovce shvatili njen poziv. Ne prestaju joj hrliti. Ovako je za dana a što li je u gluho doba noći? Nisam siguran koliko ćemo još dugo moći mirno spavati praveći se kako sve to nije naš problem. Buđenje bi doista moglo biti otriježnjujuće. Nadam se da neće biti prekasno…”.

Migranti su do sada vjerojatno već i došli do granice sa Slovenijom no jesu li je i prešli – sasvim je drugo pitanje…

VIDEO DANA: