NA RAZINI OD 1,353 MILIJARDE KUNA

Komadina: “U prijedlogu Proračuna PGŽ za 2021. najveći fokus je na školstvu i zdravstvu”

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Čak 40,8 posto svih rashoda konsolidiranog proračuna usmjereno je na obrazovanje, a 36,5 posto na zdravstvo

Župan Zlatko Komadina otvorio je današnju redovnu konferenciju za novinare informacijom da je utvrđen prijedlog proračuna PGŽ za 2021. godinu, a županijskim vijećnicima bit će predstavljen na već zakazanoj sjednici Županijske skupštine 26. studenog.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Istaknuo je da je konsolidirani Proračun županije za narednu godinu planiran na razini od 1,353 milijarde kuna, što je praktički na istoj razini II. Rebalansa za 2020. godinu, odnosno uz minimalan rast od 0,2 posto. Od navedenog iznosa 384,1 milijun kuna se odnosi na samu Županiju, a 969 milijuna kuna na rashode i izdatke proračunskih korisnika.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Župan je dodao da je i dalje najveći fokus na školstvu i zdravstvu o čemu govori i podatak da je 40,8 posto svih rashoda konsolidiranog proračuna usmjereno na obrazovanje, a 36,5 posto na zdravstvo.

„Mi ćemo tek 2023. dosegnuti razinu proračuna iz 2019. godine iz razloga što nam se kroz sve porezne reforme smanjuje očekivani porast prihoda. Usprkos tome uspijevamo isfinancirati sve naše djelatnosti, a od početka pandemije s posebnim naglaskom na zdravstvo, rekao je župan.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Od odluka s prošlotjednog Kolegija istaknuo je prijedlog godišnjeg plana upravljanja pomorskim dobrom Primorsko-goranske županije za 2021. godinu. Naglasio je da se tim planom predviđa realizacija 14,2 milijuna kuna prihoda od pomorskog dobra, što je i sastavni dio Proračuna za 2021. ali će se, dodao, je kao i do sada taj prihod ponovno usmjeriti u pomorsko dobro za unapređenje, zaštitu i utvrđivanje granica pomorskog dobra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari