(FOTO, VIDEO) Ovo se ne viđa svaki dan… a pogotovo ne na Korzu!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas je na Korzu u sklopu Hrvatskog olimpijskog dana održana demonstracija raznih sportova i borilačkih vještina (OVDJE), a jedna je izazvala posebnu pozornost građana

U posebne odore odjeveni mačevaoci drvenim štapovima, koncentrirani u potpunosti na onoga drugoga prate svaki svaki pokret suparnika. Promišljeno kretanje, strategija napada i obrane koja se smišlja u hipu, brzi refleksi i brzina pokreta ruku i nogu… Riječ je o egzotičnoj borilačkoj vještini KENDO koju su demonstrirali članovi Riječkog kendo kluba!

Što je Kendo?

Kako stoji na web stranicama Kendo kluba Rijeka, kendo je ukratko – japansko mačevanje. „To je borilačka vještina i sport na tragu samurajskih vještina.“, stoji na webu Kendo kluba Rijeka.

Pobjeda se ostvaruje osvajanjem bodova u borbi jedan na jedan. Bod se osvaja kada najmanje 2 od 3 suca vide da je iz pravilne namjere u pravom trenutku pravim dijelom mača pogođena pravilna bodovna zona popraćena pravilnim uzvikom i pravilnim duhom. Bodovne zone su glava, zapešća, bok i ubod prema zaštićenom dijelu grkljana (posljednja je dozvoljena samo iskusnim i starijim borcima)

Foto: Riječanin

Kendo borbe djeluju iznimno opasno, no oni koji bolje poznaju kendo tvrde da ozljede uopće nisu opasne ni česte.

„Zbog dobre zaštitne opreme i načina učenja i treniranja Kendo je borilačka vještina s najmanjom mogućnosti ozljeda. U borbi se rijetko zaradi pokoja masnica na gornjem dijelu podlaktice ili srednjem dijelu torza. No brojne su pozitivne strane treniranja Kenda: trening doprinosi poboljšanju kondicijske spreme, jačanju mišića cijelog tijela, usvajanju pravilnog držanja i stava, poboljšanju motoričkih sposobnosti i koordinacije, refleksa itd. Osim tjelesnog napretka poboljšavaju se i karakterne osobine te se razvija poštovanje prema svakome i svemu, pristojnost, koncentracija, strpljenje, fokus, znanje kako održati mentalnu mirnoću, kako se nositi sa strahom, i kako unatoč negativnim izgledima zadržati pobjednički duh na visokom nivou.“, stoji u opisu ove istočnjačke vještine.

Na web stranici Kendo kluba Rijeka možete saznati sve o tome kako se učlaniti u klub, gdje se održavaju treninzi, koliko stoji članarina a koliko oprema za trening i natjecanja.

Zainteresiranima Klub omogućava i besplatni uvodni trening!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views