ODLIČNO! Besplatno vlakom iz PGŽ do mjesta studiranja u RH za sve redovne studente!

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Besplatan prijevoz studenata sufinanciraju Primorsko-goranska županija i HŽ Putnički prijevoz u 50%-otnom iznosu.

Od ove godine redovni studenti s područja Primorsko-goranske županije ostvaruju besplatna pojedinačna putovanja od mjesta prebivališta do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj

Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Primorsko-goranske županije kojim se redovnim studentima omogućava neograničen broj besplatnih pojedinačnih putovanja u vlakovima do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj potpisali su župan Zlatko Komadina i Uprava HŽ Putničkog prijevoza predvođena predsjednikom Željkom Ukićem i članom Damirom Rubčićem.

Besplatan prijevoz studenata sufinanciraju Primorsko-goranska županija i HŽ Putnički prijevoz u 50%-otnom iznosu.

Župan Zlatko Komadina iskazao je zadovoljstvo ovim projektom te zahvalio HŽPP na inicijativi.

„Koristeći besplatan prijevoz vlakom, uz to što će imati dovoljno vremena za spremanje ispita tijekom vožnje, vjerujem da će studenti steći naviku da vikendom dolaze kući te da će onda tu i ostati i pronaći radno mjesto, a ne iseljavati iz Hrvatske”, rekao je Komadina dodavši kako je PGŽ za sufinanciranje ovog projekta osigurala sredstva u iznosu do 150.000,00 kuna s PDV-om.

Predsjednik Uprave HŽPP Željko Ukić rekao je kako je ovo izuzetno bitna stvar ne samo što se tiče besplatnog putovanja od mjesta stanovanja do mjesta studiranja, već da je tu i drugi niz efekata kao što je sigurnije putovanje kao i češći povratak kući.

Istaknuo je da je od 15.12. 2019. uveden studentski vlak koji putuje iz Rijeke prema Zagrebu, nedjeljom popodne.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na temelju potvrde obrazovne ustanove o statusu redovnog studenta i identifikacijskog dokumenta iz kojega je vidljivo prebivalište na području PGŽ-a redovni studenti trebaju izraditi pametnu karticu HŽPP-a (cijena izrade profila 50 kn + fotografija). S pametnom karticom studenti će pojedinačne karte kupovati na blagajnama kolodvora. Studentima koji posjeduju pametnu karticu, profil će biti dodijeljen na postojeću karticu. Prijevoz studenata osiguran je u 2. razredu redovnih vlakova.

U 2019. godini s područja PGŽ-a otpremljeno je oko 180.000 putnika, od čega su studenti ostvarili 11.162 putovanja.

Potpisivanjem ovoga ugovora PGŽ u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom pridonosi revitalizaciji željezničkog prijevoza i povećanju mobilnosti studentske populacije.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Petar Mamula, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević, voditelj odsjeka za promet i veze Zdravko Lisac član Uprave HŽPP Damir Rubčić, direktorica Prodaje i marketinga Snježana Malinović i David Meštrović iz Regionalne jedinice Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari