ODLIČNO! Riječka policija i Udruga darovitih informatičara videoigru Urban Jungle prenamijenili u besplatni virtualni tečaj autoškole

Razvijanje senzibiliteta i osjećaja sigurnosti u prometu nastavlja se između ostalog i razvojem projekta „Urban Jungle 2“ PU primorsko-goranske i Udruge darovitih informatičara Rijeke

Policijska uprava primorsko-goranska kontinuirano provodi niz različitih preventivnih aktivnosti i programa, bilo samostalno ili u suradnji s drugim društvenim čimbenicima. Dio aktivnosti provodi se u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke u ulici Dolac u Rijeci. Jedna od tema koja se kroz edukativna predavanja i radionice provodi, odnosi se na sigurnost u prometu, koristeći se pri tome tehničkom opremom i gamerskim PC-om.

U suradnji Odjela prevencije i Udruge darovitih informatičara Rijeke na računalo je instalirana igra Urban Jungle koja omogućuje igraču besplatni virtualni tečaj autoškole u gradu Rijeci što je čini više nego primjerenom za edukaciju svih sudionika u prometu.

urban-jungle4

S obzirom na utvrđenu nekompatibilnost upravljača vozila s platformom igre, bilo je potrebno napraviti „patch“ na igrici, što su na inicijativu policije učinili članovi Udruge darovitih informatičara Rijeke, omogućivši tako djeci koja u sklopu preventivnih aktivnosti posjete navedeni centar dobru zabavu i usvajanje novih znanja.

Partnerski odnos policije i civilnih udruga još jednom je na ovom primjeru pokazao dobar rezultat. Pozitivne reakcije djece koja sa zanimanjem slušaju predavanje, a istodobno s nestrpljenjem čekaju da zaigraju igricu, to zasigurno potvrđuje.

urban-jungle2

Razvijanje senzibiliteta i osjećaja sigurnosti u prometu nastavlja se između ostalog i razvojem projekta „Urban Jungle 2“ te će zasigurno svoje mjesto zauzeti i u budućoj suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Udruge darovitih informatičara Rijeke.

https://www.youtube.com/watch?v=c89tJnKLSoY

Valja reći da je igrica na raspolaganju i drugim građanima koji je mogu besplatno skinuti s web stranice projekta Urban Jungle (http://urbanjungle.dir.hr/download.php)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari