ODUŠEVLJENE RIJEKOM I OKOLICOM

Policajke iz Njemačke na praksi u Policijskoj upravi primorsko – goranskoj

Tijekom dvotjednog boravka na području ove uprave upoznale su se s radom svih rodova policije

U protekla dva tjedna na stručnu praksa u Policijskoj upravi primorsko – goranskoj odrađivale su policijske službenice iz Njemačke. Riječ je o 22-godišnjakinji koja u matičnoj zemlji obavlja poslove interventne policije te 24-godišnjakinji koja radi u kriminalističkoj policiji, a ovo im je prvi put u Republici Hrvatskoj.

Tijekom dvotjednog boravka na području ove uprave upoznale su se s radom svih rodova policije pa su tako obavljale su policijske poslove u Policijskoj postaji Mali Lošinj s ispostavom Cres te potom u Postaji pomorske policije Rijeka.

Osim toga, upoznale su se s radom Jedinice specijalne i interventne policije te su bile na osiguranju nogometne utakmice Rijeka – Gorica.

Sudjelovale su u obavljanju poslova kriminalističke policije te temeljne policije u I. policijskoj postaji Rijeka.

Prije dolaska u Policijsku upravu primorsko – goransku provele su tjedan dana na praksi u Zagrebu gdje se vraćaju sutra i gdje će ostati još tjedan dana prije povratka kući.

U razgovoru spominju da im se najviše svidjelo raditi u Jedinici specijalne i interventne policije te što su bile u prilici prisustvovati policijskom očevidu.

Nakon završetka radnog djela dana, obilazile su Rijeku i okolicu istaknuvši da im se najviše svidjela Trsatska gradina, a planiraju posjetiti i još poneku prirodnu ljepotu Gorskog kotara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari