SENZIBILIZIRANJE

Održano predavanje “Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela”

Predavanjem su umirovljenici upoznati s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput drskih krađa, prijevara na kućnom pragu ili uličnih prijevara

U cilju senzibiliziranja osoba starije životne dobi  i podizanja razine njihove samozaštite kako bi se smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu, jučer  je u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke održano predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela“.

Predavanje za deset umirovljenika članova Kluba Sveti Nikola – Turnić održao je policijski službenik Odjela prevencije, Dario Tonković.

Predavanjem su umirovljenici upoznati s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput drskih krađa, prijevara na kućnom pragu ili uličnih prijevara.

Prema policijskim statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi  vrlo su često žrtve  kaznenih djela i u većini slučajeva iskorištava se  njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja. Na predavanju su umirovljenici dobili informacije o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama  zaštite koje sami mogu poduzeti kao potencijalne žrtve kaznenih djela.

Inače, Odjel prevencije predavanja za umirovljenike provodit će tijekom cijele godine i u mjesnim odborima na području Primorsko-goranske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views