DRAGOCJENA POMOĆ

Galerija | PGŽ poslala humanitarnu pomoć Ukrajini: Kamion s 14 paleta potrepština krenuo prema Černigivskoj oblasti

U Centru za obuku interventnih službi PGŽ-Šapjane održala se primopredaja humanitarne pomoći predstavnicima Hrvatskog crvenog križa, koju idući tjedan voze prema Černigivskoj oblasti u Ukrajini.

Riječ je o vrećama za spavanje s podloškom, kompletima posteljina i higijenskim potrepštinama, a kako je pojasnio župan Komadina, Primorsko-goranska županija na molbu regije uplatila je Društvu Crvenog križa PGŽ sredstva u iznosu od 100 tisuća kuna koje je potom nabavilo humanitarnu pomoć.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Kupovina je trajala tri tjedna s obzirom na veće količine koje je bilo potrebno čekati. Nabavka je išla preko trgovačkih kuća koje su bile susretljive, a potom su angažirani volonteri što je bio jedan od zahtjevnijih dijelova. Pakirati i pripremiti za slanje ukupno 14 paleta“, komentirala je ravnateljica Crvenog križa PGŽ Vesna Čavar.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Primopredaji humanitarne pomoći prisustvovali su i pročelnik Ureda županije Goran Petrc i načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari