WRC CROATIA RALLY 2022

U Hrvatsku i na Kvarner u travnju stiže popularno automobilističko natjecanje – WRC Croatia Rally 2022!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Globalno popularno automobilističko natjecanje, WRC Croatia Rally 2022, u travnju stiže u Hrvatsku i na Kvarner

WRC Croatia Rally okupit će najbolje svjetske vozače koji će se od 21. do 24. travnja natjecati na atraktivnim brzinskim ispitima koji se voze kroz pet hrvatskih županija: Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Primorsko-goransku županiju.

U Primorsko-goranskoj županiji jedna etapa utrke će se odvijati na području od Gornjeg Jelenja, Platka i Grobničkog polja, dakle najvećim dijelom na području općine Čavle i dijelom Grada Bakra.

WRC (World Rally Championship) najpopularnije je automobilističko natjecanje u svijetu (uz F1), a kojega redovito prati preko 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu. Hrvatska je, nakon dugogodišnjih nadmetanja s puno bogatijim državama, u 2021. po prvi puta dobila priliku organizirati jednu etapu svjetskog prvenstva u travnju u Zagrebu i okolici pod nazivom WRC Croatia Rally. Natjecanja se održavaju po cijelom svijetu jednom mjesečno. Ova godina počela je natjecanjem u siječnju u Monte Carlu, zatim u veljači u Švedskoj, ožujku u Portugalu, u travnju u Hrvatskoj i dalje Kenija, Estonija, Finska, Grčka, Novi Zeland, Španjolska i Japan.

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao pravo iznenađenje u WRC kalendaru, pa su slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori dobili priliku sklopiti ugovor o organizaciju ovog oktanskog spektakla na čak tri godine.

Događaj će u utorak, 29. ožujka u sjedištu Primorsko-goranske županije najaviti župan Zlatko Komadina, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov i predsjednik Organizacijskog odbora Daniel Šaškin.

Tom prigodom Peršić Živadinov i Šaškin će potpisat i Ugovor o poslovnoj suradnji između Auto kluba Cro Dakar Team i TZ Kvarnera.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari