SMIJEH SE ORIO KAMPUSOM: Komičari nasmijali krcatu dvoranu za humanitarni program Student day festivala

Humanitarni program Student Day Festivala pokazao se kao „pun pogodak“ – sinoćnji nastup stand-up komčara Vlatka Štampara i Aleksa Curaća Šarića ispunio je najveću dvoranu Građevinskog fakulteta.

Cijeli prihod od ulaznica prodanih po cijeni od 40 kuna namijenjen je projektu KosaRi studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci čiji je cilj prikupljanje kose i izrada perika za djecu oboljelih od autoimunih i onkoloških bolesti.

Komedija je u Rijeci, očito, „tražena roba“, jer ulaznice su bile rasprodane danima prije nastupa, a dobro raspoloženi riječko-čakovečki stand-up dvojac tijekom sat i pol dugog nastupa pokazao je i zbog čega: duhovite opservacije na svakodnevne životne situacije, od studentskog života i izbora karijere preko „barenja u bircu“ i suživota s partner(ic)om do transformacije oštre mame u blagu baku pratile su salve smijeha koji je bio neprestani „soundtrack“ ove humanitarno-komične večeri.

Prije smijeha i zabave, održan je zanimljiv kulturološki program Internacionalna večer u suradnji s Erasmus Student Networkom, na kojem su posjetitelji mogli upoznati kulturu i način života zemalja iz koje stižu studenti na međunarodnoj razmjeni i to – kušajući njihove „finger food“ specijalitete.

Humanitarni program nastavlja se i danas na Kampusu, s početkom u 21 sat – noćna utrka „Zasvijetli za druge“ u organizaciji udruge eSTUDENT posebna je ne samo zato što će ritam za trkače davati DJ, već i po svojem humanitarnom aspektu: sav prihod od svjetlećih narukvica za koje će svaki sudionik izdvojiti iznos sukladno njegovim mogućnostima bit će namijenjen projektu KosaRi.

Ranije istog dana studenti će imati priliku pokazati primjenu teoretskih znanja stečenih tijekom svojih fakultetskih dana u praksi, i to u uzbudljivom okruženju. Od 16 sati u četvrtak kreće EscapeKampus, studentski „escape room“ u kojem će sudionici tražiti izlaz iz prostorija rješavajući zagonetke iz matematike, povijesti, znanosti i inženjeringa.

Nakon uspješnog bijega, imat će priliku zabaviti se uz filmsku večer u Akvariju, koja od 20 sati donosi film „Voleći Vincenta“, fascinantnu priču ispričanu vizualnim stilom slavnog umjetnika Vincenta van Gogha, na kojoj je radilo 115 slikara koji su napravili više od 65 tisuća kadrova oslikanih uljem na platnu!

Svi koji se još uvijek žele uključiti u humanitarnu akciju i pomoći projektu KosaRi, mogu to učiniti na štandu Student Day Festivala na Korzu gdje će im volonteri pružiti i sve informacije o ovogodišnjem programu jubilarnog izdanja najvećeg studentskog festivala u regiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari