KAŽNJIVO (NE)DJELO

SRAMOTAN ČIN! Na Kukuljanovu predizborni plakat predstavnika talijanske manjine išaran svastikom

Foto: Riportal

Vandali zlih namjera išarali su plakat na ulazu u Industrijsku zonu Bakar

Na ulazu u Industrijsku zonu Bakar na Kukuljanovu vandali su neprimjerenim crtarijama, svastikom i stiliziranim muškim spolnim organom, išarali predizborni plakat Furia Radina, dugogodišnjeg predstavnika talijanske nacionalne manjine koji na izbore za Hrvatski sabor izlazi već po deveti put.

Sramotan čin još je jedan u nizu ksenofobnih ispada kakvi se u Hrvatskoj na štetu nacionalnih manjina događaju nekoliko posljednjih tjedana. U čiju korist i s kakvim ciljem, tek se treba utvrditi! Jer, teško je povjerovati da ovo netko radi iz obijesti ili jer mu je “dosadno”….

Furio Radin dojučerašnji je potpredsjednik Hrvatskog sabora iz redova vladajuće većine koji je na taj položaj došao kao nezavisni zastupnik nacionalne manjine.

Furio Radin rođen je 1. lipnja 1950. u Puli, završio je Filozofski fakultet u Zagrebu (VSS – diplomirani psiholog, doktor znanosti) a prvi put zastupnik talijanske manjine u Hrvatskom saboru postao je daleke 1992. godine, dok je političko „krštenje” ostvario još prije 1990. godine u tadašnjem savezu omladine.

Godinama je predsjedavao saborskim Odborom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, da bi nakon preslagivanja nakon odlaska Mosta iz Vlade Andreja Plenkovića postao jedan od petorice potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Na ovim parlamentarnim izborima 5. srpnja, kandidira se ‘deveti i posljednji put’, kako je sam izjavio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari