ŠTRAJKAŠKI ODBOR: Nastavljamo se boriti za opstojnost 3. maja

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U utorak u Trstu održat će se sastanak izaslanstva Sindikata metalaca Hrvatske s kolegama iz sindikata i Upravom Fincantijerija

Članovi Štrajkaškog odbora 3. maja u ponedjeljak su poručili da se nastavlja štrajk u riječkom brodogradilištu, kao i njihova borba za opstojnost 3. maja pri čemu su simbolično ‘priznali krivicu’ da znaju i žele raditi te da se bore za radna mjesta i opstanak brodogradilišta.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Član Štrajkaškog odbora Juraj Šoljić rekao je da su konferenciju za novinare sazvali ponukani priopćenjem i prijetnjama iz Uprave pulskog Uljanika. (OVDJE)

Naime, Uprava Uljanika i uprave svih društava Uljanik grupe u petak su optužile Štrajkaški odbor za opstruiranje mirenja u brodogradilištu 3. maj i kršenje niza zakona i internih propisa, što se, smatraju u Upravi, ne smije i ne može tolerirati.

‘Ako je tendencija da se ušutka radnički vapaj i sindikalno djelovanje, osuđujemo Upravu Uljanika jer je valjda osnovna uloga sindikata da je s radnicima i da čuje njihove zahtjeve te da ih artikulira prema vlasniku’, naglasio je Šoljić i prozvao Upravu Uljanika da 3. maj i dalje ostavlja po strani, prenijela je Hina.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Od Ministarstva gospodarstva u utorak očekuje program restrukturiranja Uljanika, o kojemu predstavnici radnika i sindikata u 3. maju ništa ne znaju.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

‘Poručujemo da nećemo stati, ne odustajemo od štrajkaških zahtjeva, od isplate plaće i tražimo informacije od Uprave Uljanika, da nas upozna s činjenicama i njihovim namjerama u u vezi s opstankom 3. maja’, istaknuo je Šoljić.

Najavio je da će se u utorak u Trstu održati sastanak izaslanstva Sindikata metalaca Hrvatske s kolegama iz sindikata i Upravom Fincantijerija, koji se spominje kao jedan od mogućih strateških partnera 3. maja. Sindikat, dodao je, zanimaju namjere Fincantijerija, što planiraju vezi s proizvodnim programom i opstojnošću radnih mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari