PROSLAVILI DARIVANJEM DRUGIH

Galerija | Studio Foto Kurti proslavio 30 godina poslovanja u Užarskoj ulici uz darivanje knjiga školama i vrtićima

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Dodjelom knjiga, ali i zahvalnica školama, vrtićima i drugim institucijama i ustanovama proslavljeno je 30 godina Studija Foto Kurti, jednog od najdugovječnijih obrta iz Užarske ulice u Rijeci.

Program je održan u Mramornoj dvorani pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, ali valja istaknuti kako je slavljeničku obljetnicu ovaj studio započeo darivanjem knjiga za knjižnice gradskim i županijskim osnovnih školama s kojima Nikola Kurti godinama njeguje izvrsnu suradnju.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

„Ova proslava povodom 30 godina rad našeg obrta u Užarskoj ulici zapravo je zahvala brojnim institucijama i ljudima s kojima surađujemo dugi niz godina, a to su dječji vrtići, škole, fakulteti, riječke župe, sportski klubovi. Za naš rođendan mi smo odlučili darivati druge tako da smo poklonili knjige osnovnim školama našega grada i nadam se da će djeca u njima uživati“, istaknuo je Nikola Kurti.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Čestitke Nikoli Kurtiju za dugogodišnji uspješni rad uputio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

„Foto Kurti u Užarskoj ulici već dugih 30 godina nesebično radi na promicanju fotografske umjetnosti čime značajno doprinosi podsjećanju na važnost kulture u našem gradu, a valja istaknuti i kako je Nikola Kurti pokretač i sudionik brojnih humanitarnih inicijativa. Kada se u Rijeci spomene fotografija, svima nam na pamet vjerojatno prvo padne upravo Foto Kurti i to dovoljno govori o značaju ovog studija za naš grad“, istaknuo je gradonačelnik.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

„Nikola Kurti je prvenstveno čovjek u svakom smislu te riječi, čiji je rad u svakoj pori našega grada, čovjek koji živi Rijeku i koji je pravi primjer kako se voli svoj grad“, zaključio je gradonačelnik i poželio još puno godina uspješnog rada.

Nikola Kurti dobitnik je i Zlatne plakete „Grb Grada Rijeke“ 2016. godine za fotografski i obrtnički doprinos razvoju i promociji Rijeke kroz vjerski život, turizam, sport i obrazovanje, a svojim je objektivom zabilježio i trenutke na brojnim riječkim manifestacijama.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Nikola Kurti dodijelio je zahvalnice ravnateljima ravnateljicama dječjih vrtića i osnovnih škola, a zahvalu za dugogodišnji rad i suradnju uputile su i pročelnica upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin; prorektor za strateške projekte Sveučilišta u Rijeci Davor Vašiček; ravnateljica OŠ Nikola Tesla Tatjana Bandera-Mrakovčić koja se obratila u ime ravnatelja osnovnih škola; zatim ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin; izvršna direktorica i direktorica školskog programa Školske knjige Zagreb Matilda Bulić, te mons. Sanjin Francetić iz Župe uznesenja Blažene Djevice Marije.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Izvedbom glazbenih točaka u programu su nastupili i učenici osnovnih škola iz Primorsko-goranske županije okupljeni u projekt PjesmaRica koji se provodi pod mentorstvom profesorice Jelene Fabijan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari