Športsko društvo Primorje 08 proslavilo 110 godina postojanja

Povodom 110. obljetnice rada, u HKD-u na Sušaku održana je svečana akademija u čast Športskog društva „Primorje 08“

Primorje i danas spaja plivače, vaterpoliste, sinkronizirane i daljinske plivače te skakače u vodu, a mnogi nekadašnji i današnji članovi, uključujući i neke od 59 Primorjevih olimpijaca, okupili su se povodom proslave ovog značajnog jubileja istinskog velikana riječkog sporta.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Primorsko-goranske županije, Hrvatskog olimpijskog odbora, Državnog ureda za sport i drugih, dok je u ime Grada Rijeke svečanosti nazočio zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš.

On je u svom govoru istaknuo iznimne sportske rezultate Primorjaša na europskim, svjetskim i olimpijskim natjecanjima tijekom dugog postojanja društva, kazavši kako su zaslužili i opravdali vrhunske uvjete treniranja koje su dobili izgradnjom Bazenskog kompleksa na Kantridi.

Ivaniš je zahvalio svim sportašima, trenerima i svima koji su uložili svoj trud u Primorje te stvorili i održavali njegovu prepoznatljivost i tradiciju, predavši ovom prilikom predsjedniku „Primorja 08“ Darku Ćuruviji srebrnjak s likom zaštitnika Rijeke sv. Vida.

U sklopu svečane akademije dodijeljena su mnoga priznanja, od kojih je posebno priznanje primio slavni riječki vaterpolist Danko Pavešić kao najstariji član društva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views