(FOTO & VIDEO) DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE Položeni vijenci povodom obljetnice osnivanja Prvog sisačkog partizanskog odreda

Povodom današnjeg Dana antifašističke borbe, predstavnici Grada Rijeke položili su vijence na Spomeniku oslobođenja na Delti

Na svečanosti proslave Dana antifašističke borbe, u ime Grada Rijeke vijence su položili gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, uz predstavnike županijskih vlasti, antifašističkih organizacija i ostalih.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jučer je u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održana svečana akademija povodom današnjeg blagdana, na kojoj je gradonačelnik Obersnel iskazao zahvalnost partizanima i pomagačima Narodnooslobodilačkog pokreta za sve što su učinili za grad Rijeku i našu zemlju te rekao kako odgovornost za širenjem istine i prostora slobode leži na svima nama. (OVDJE)

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dan antifašističke borbe obilježava se u znak časti osnivanju Prvog sisačkog partizanskog odreda, koji je formiran 22. lipnja 1941. godine u šumi Brezovica kod Siska.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovaj odred, utemeljen pod vodstvom članova Komunističke partije Hrvatske, predstavljao je prvu antifašističku postrojbu u tadašnjoj okupiranoj Europi, a njegovo osnivanje označava početak organizirane Narodnooslobodilačke borbe, čiji su se borci, vođeni idealima slobode i jednakosti, suprotstavili nacizmu i fašizmu te izvojevali pobjedu u Drugom svjetskom ratu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari