(FOTO, VIDEO) RIJEČKO A “IZVORNO HRVACKO”! Hit-komedijom riječki teatar otvara novu sezonu

Nova sezona bit će otvorena ove subote, 22. rujna, izvedbom hit komedije »Izvorno hrvacko« u 21 sat na terasi Kalvarije. Predstava je najavljena kao duhoviti prikaz hrvatske zbilje upravo danas

KUC Kalvarija i Ri Teatar najavili su svoju 18. sezonu, koja će se odvijati pod sloganom »Ne treba ništa, hvala«. U ime Ri Teatra, Bojan Lakoš rekao je da se to može višeznačno shvatiti, istaknuvši da se ni ove godine neće prijavljivati na natječaje Grada, Županije i Ministarstva kulture.

»Kuc Kuc Cabaret« počinje 28. rujna, a slijede reprize naslova »50 nijansi fuksije«. U listopadu su na programu reprize predstava »50 nijansi žute«, »Autotrolej i mi«, »Skandal« i »Rokam do jaja«, a gostovat će i »Stand up cabaret« korisnika Doma »Turnić«. Na programu su i tradicionalni Halloween party i Noć kazališta.

Za travanj je najavljen projekt »Svakog tjedna – premijera jedna«, a novi je program MUK – Mladi u Kalvariji, za koji će izići natječaj za nove predstave koje će raditi mladi. »Ljetom na Kalvariji« 2019. bit će produžena sezona predstavama na terasi Kalvarije.

U tijeku su i upisi za Školu glume, a dalje ide i »Čudesni oblačak« namijenjen djeci. Iza Ri Teatra je i uspješna ljetna turneja, tijekom koje su imali 28 gostovanja predstavama »Izvorno hrvacko«, »Rokam do jaja« i »U laži su kratke noge«.

Inače, ove sezone vlastitim sredstvima su uredili prostor KUC-a, napravili praktikable za montažnu pozornicu i kupili novu tonsku opremu za dvoranu. Još jedna novost je i numeracija sjedalica u gledalištu, a bit će dodano i povišeno fiksno gledalište. Ulaznice će se po novom prodavati od 19, a rezervacije se poništavaju u 19 i 30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari