(FOTO & VIDEO) VATRENI DOČEK PRVAKA NA KORZU: Kakva noć – Rijeka gorjela u ritmu pjesme tisuća navijača, Kek proplesao a Miško budan sanjao Ligu prvaka!

Bila je ovo noć koju Rijeka i Riječani nikada neće zaboraviti – toliko željeni trofej namijenjen nogometnom prvaku Hrvatske konačno je stigao u Rijeku, na Korzo, kamo su ga donijeli osvajači titule, igrači HNK Rijeke, uz izljeve oduševljenja i radosti tisuća i tisuća Riječana koji su preplavili središte grada

Kasnio je posebno pripremljeni autobus s igračima Rijeke na Korzo nekih sat vremena od termina predviđenog protokolom. Po povratku iz Zagreba, gdje su Bijeli odigali posljednju i rezultatski nebitnu ovosezonsku prvenstvenu utakmicu s Dinamom (OVDJE), igrači i vodstvo kluba zastali su nakon maksimirskog slavlja (OVDJE) u Fužinama kako bi uz zakusku pričekali brojne navijače Rijeke koji su se također iz Zagreba vraćali kući.

Nestrpljenje je nakon ponoći na Korzu samo raslo i raslo, mnogobrojni Riječani, njih nekoliko desetaka tisuća, među kojima jako puno i onih najmlađih, preplavili su središte grada kako bi pozdravili svoje miljenike, igrače Rijeke koji su u „grad koji teče“ napokon donijeli generacijama iščekivani „važ“ namijenjen prvaku Hrvatske.

Pozdravili su voditelji programa na pozornici na Korzu – Robert Ferlin, Joso Krmpotić i Korado Vujnović – svakoga člana stručnog stožera HNK Rijeke ponaosob, potom svakoga igrača te vodstvo kluba.

https://www.facebook.com/www.rijecan.in/videos/1802530093396431/

Posebno je velike ovacije okupljenih Riječana ubrao, pogađate, omiljeni slovenski strateg na klupi Riječana Matjaž Kek, kao i predsjednik Uprave HNK Rijeke Damir Mišković, čovjek na čijoj je strasti prema ovome klubu i izgrađena moderna, uređena i u europskim razmjerima kompetitivna HNK Rijeka. Svi „presidenteovi“ napori sada su okrunjeni najslađom titulom, onom prvaka Hrvatske!

Upravo Damiru Miškoviću u čast, čovjeku koji je nebrojeno puta ponovio „nemojte me buditi, sanjam i uživam!“, posvećen je i dio programa kojeg je kreirao Orkestar opere HNK Ivana pl. Zajca, izvevši Damiru Miškoviću i HNK Rijeci u čast ariju „Nessun Dorma“ (Nitko neće spavati) iz završnog čina Puccinijeve opere „Turandot“ koja je kroz program Kanala Ri prikazana na velikom videozidu pozornice na Korzu.

Nije to bila jedina izvedba „Zajčeva“ Orkestra: Riječani su sinoć čuli i himnu Lige prvaka u njihovoj izvedbi, uz jasnu poruku – idemo dalje, u nove pobjede, prema novim ciljevima! Predsjednik HNK Rijeke zahvalio se suorganizatorima programa i svim Riječanima na prekrasnom dočeku, a službeni program je negdje oko 2.30 sati lagano priveden kraju, naravno uz neizostavni veliki vatromet kao krunu slavljeničke večeri.

No to nije bio kraj i sinoćnjem navijačkom veselju – mnogobrojni navijači ostali su u središtu grada do jutarnjih sati, proslavljajući u okolnim kafićima povijesnu, prvu titulu prvaka Hrvatske za našu Rijeku.

U to vrijeme igrači Rijeke već su spavali (nadamo se), jer je raspjevani i rasplesani trener Matjaž Kek unatoč slavlju jasno poručio: pred igračima je danas (nedjelja) novi regeneracijski trening, jer do srijede je još samo tri dana. A u srijedu Bijeli „love“ drugu ovogodišnju titulu, onu pobjednika Kupa Hrvatske. U finalu u Varaždinu čeka ih ponovno zagrebački Dinamo, a Riječani najavljuju puno ozbiljniju i borbeniju utakmicu od one „revijalne“ u nedjelju!

A navijači Rijeke predvođeni Armadom najavljuju novi pohod velikog broja navijača na ovo gostovanje koje Riječanima može donijeti tako slatku, priželjkivanu i očekivanu duplu krunu!

https://www.facebook.com/www.rijecan.in/videos/1802506366732137/

https://www.facebook.com/nk.rijeka/videos/10154924761344177/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari