(FOTO,VIDEO) VIZURE KVARNERA: Riječki Erasmus studenti snimili dojmljiv video na znakovnom jeziku!

Inicijativom ESN-a Rijeka volonteri i Erasmus studenti snimili su video na znakovnom jeziku kako bi potaknuli razmišljanje o samosvijesti te suosjećanju.

Video je nastao kao jedan od brojnih projekata Erasmus Studentske Mreže, a ujedno i kao dio Dana društvene uključenosti. Tijekom dva tjedna inicijative, pokazuje se ljepota volontiranja te potiče mlade ljude na uključivanje u razne aktivnosti, udruge i organizacije koje teže boljem sutra.

 

Ovi su nas mladi ljudi podsjetili kako smo, unatoč različitostima među nama, i dalje svi jednaki te zaslužujemo istu količinu poštovanja. Svojim su videom iskazali poštovanje, ali nas također podsjetili na poteškoće s kojima se svakodnevno susreću gluhonijeme osobe u današnje vrijeme.

Inspirirana time koordinatorica Social Erasmusa ESN-a Rijeka, Roma Đurić, snimila je video na znakovnom jeziku sa svim sudionicima 14. Nacionalne Platforme ESN-a Croatia. Radi se o pjesmi „This Is Me“ iz mjuzikla „The Greatest Showman“.

Autorica videa rekla je da zadatak nije bio lagan, posebice jer većina sudionika videa nije otprije poznavala znakovni jezik. Ideju je dobila od sličnog projekta ESN-a Zadar otprije dvije godine, kad su snimili video sa znakovnim jezikom na tekst pjesme „Sam Feldt – Show Me Love“. Unatoč svemu, smatra da se trud itekako isplatio kad je vidjela što je iz njega proizašlo.

 

Erasmus Student Network, najveća studentska volonterska organizacija s više od 15 000 članova koji kroz 528 lokalnih sekcija raspoređenih u 40 država pomažu više od 180 000 studenata. Vodeći se principom “students helping students”, rade na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene. Riječki ogranak, ESN Rijeka, osnovan je 2012. godine kada je broj Erasmus volontera bio prilično malen, dok danas u Rijeku dolazi oko 300 Erasmusovaca na godinu, a sekcija broji više od 20 članova.

U Republici Hrvatskoj postoji 7 sekcija, a to su ESN Zagreb, ESN Split, ESN Osijek, ESN Rijeka, ESN Zadar, ESN Požega i ESN Dubrovnik. Svake se godine održavaju dvije Nacionalne Platforme ESN-a Croatia, jedna po semestru, odnosno jedna izborna i jedna redovna, na kojima predstavnici svake sekcije raspravljaju o važnim pitanjima ESN mreže. Ove je godine ESN Rijeka bila domaćin 14. Nacionalne Platforme koja se održala u Uvali Scott od 3. do 5. svibnja 2019.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari