NASTUPILO PREKO 80 JEDRILIČARA

”GALEBAŠI” NAJUSPJEŠNIJI! Usprkos lošem vremenu, u Kostreni održana tradicionalna Kostrenska regata!

U Kostreni je tijekom vikenda uspješno održana tradicionalna Kostrenska regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Galeb.

Nastupilo je osamdesetak jedriličara u klasama 420, Snipe, Laser Radial , Laser 4.7 i Optimist. Radi velikih valova koji nisu omogućavali sigurno isplovljavanje i uplovljavanje jedrilica, u  subotu nije održan niti jedan plov dok je nedjelja ipak ponudila nešto bolje uvjete za jedrenje. Po jugu jačine od 18 do 23 čvora, unatoč velikim valovima održana su tri plova za sve klase.

U klasi Optimist nastupilo je 46 mladih jedriličarki i jedriličara. U kategoriji do 12 godina najuspješniji je bio Karlo Ugrin iz kostrenskog Galeba. U ukupnom plasmanu do 16 godina pobjedu je odnio njegov klupski kolega Mark Maglica, a Karlo Ugrin je osvojio drugo mjesto. Treću poziciju zauzeo je Rikardo Juretić iz JK Opatija,  a četvrtu Luka Kamber iz Galeba.

U klasi Laser 4.7 nastupilo je 10 jedriličara. Pobjedu je odnio Leon Braut iz JK Punat, drugo mjesto je osvojila Carla De Carina iz JD Val Crikvenica dok je treće mjesto pripalo Hrvoju Mršiću iz Galeba. Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Carla De Carina.

U klasi Laser Radial nastupilo je 9 jedriličara. Pobijedio je Antonio Lukšić iz JK Opatije, drugi je bio Frano Šestan iz JD Val Crikvenica, a treće mjesto je osvojila Ursula Balas iz JD Val Crikvenica. Ursula je ujedno bila najbolja u ženskoj konkurenciji.

U klasi 420 nastupile su dvije Galebove mješovite posade. Prvo mjesto osvojili su Ana Petričić i Leon Scheidl, a drugo mjesto je pripalo Barbari Perušić i Edu Fike.

U klasi Snipe nastupile su tri Galebove posade. Pobjednici su bili braća Bojan i Vlado Grego, drugo mjesto su osvojili Damir Vranić i Ivan Perović, a treći su bili Milko Volarić i Dean Pavlak.

Galeb se još jednom potvrdio kao iskusan organizator regata, a postignuti rezultati najbolji su dokaz kvalitete rada, posebno s mladima.

Galebovi mladi jedriličari sudjelovali su i na ovogodišnjoj regati krstaša 21. Fiumanki na kojoj su među brojnim posadama ostvarili zapažen rezultat i osvojili pehar kao najmlađa posada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari