Godišnjica pogibije Marina Jakominića: Na Kozali položeno cvijeće i zapaljene svijeće

U znak sjećanja i zahvalnosti, danas na godišnjicu pogibije Marina Jakominića, hrvatskog branitelja i legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće

Danas je na gradskom groblju Kozala u Rijeci, u znak sjećanja i zahvalnosti na posljednjem počivalištu Marina Jakominića, hrvatskog branitelja i legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Rijeka – „Ajkula“, položeno cvijeće i zapaljene su svijeće.

Legendarnom zapovjedniku počast su odali predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom, članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ i predstavnici Grada Rijeke, gradonačelnik Vojko Obersnel i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

Marino Jakominić poginuo je na današnji dan, 29. kolovoza 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Visočici na Velebitu.

Zapovjednikom Posebne jedinice policije imenovan je u rujnu 1991. godine, nakon čega odlazi na gospićko ratište. U travnju 1992. godine odlazi na dubrovačko ratište, gdje se tijekom oslobađanja južnih pravaca prema Župi i Konavlima istaknuo svojim zapovjednim stilom i brigom za svakog pojedinog suborca.

Nakon povratka i kraćeg boravka u Rijeci, zajedno sa svojom jedinicom odlazi na ličko ratište, gdje je nažalost na današnji dan prije 27 godina položio život.

U znak sjećanja na Marina Jakominića i njegov doprinos u Domovinskom ratu, njegovo ime nosi jedna od ulica na području Kantride u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj