EVO KAKO SE PRIJAVITI

Grad Opatija i u narednoj školskoj godini sufinancira radni materijal za učenike

Grad Opatija će i u narednoj školskoj godini 2022./23. za učenike osnovne škole osigurati sredstva za nabavku obrazovnih materijala (primarno radnih bilježnica za obvezne predmete) tako što će svi učenici nižih razreda (I.- IV.) dobiti jednokratnu pomoć u visini od 300 kuna, a viših razreda (V.- VIII.) po 500 kuna. 

Pravo na ovaj oblik pomoći imaju sva djeca s prebivalištem na području Grada Opatije, uz uvjet da barem jedan roditelj također ima prebivalište na području Grada Opatije, a da je škola koju učenik pohađa na području Primorsko-goranske županije.

Za učenike srednjih škola osigurana su sredstva za sufinanciranje troškova udžbenika. Pravo na ovaj oblik pomoći imaju srednjoškolci s prebivalištem na području Grada Opatije koji pohađaju srednju školu u RH. Visina pomoći iznos 750 kuna, a isplaćuje se jednokratno.

VIDEO DANA:

Napominjemo da učenici koji ponovno upisuju isti razred, nemaju pravo na ovaj oblik pomoći.

Obrasci zahtjeva bit će dostupni na mrežnim stranicama Grada Opatije u razdoblju od 1. – 30. rujna 2022. Isplata pomoći uslijedit će po obradi svih pristiglih zahtjeva, očekivano početkom listopada.

Roditelji se tako trebaju pobrinuti za narudžbu radnih materijala, a financijska pomoć bit će isplaćena na tekuće račune nakon obrađenih podnesenih zahtjeva.

I ove godine napominjemo da je potrebno, osim ispunjenog zahtjeva dostaviti potvrdu o IBAN-u (koji izdaje banka). Dostava preslike bankovne kartice je prihvatljiva dokumentacija, ukoliko je roditeljima tako jednostavnije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari