BUDUĆI BROD-MUZEJ

Galerija | Gradski vijećnici prihvatili gradonačelnikov poziv, zajedno obišli brod Galeb. Pogledajte u kojoj su fazi radovi na obnovi!

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Rijeke pozvani su da se danas pridruže obilasku broda Galeb i iz prve ruke upoznaju sa stanjem radova na obnovi broda.

Obilazak je započeo oko 16 sati, a osim dijela vijećnika koji su se odazvali pozivu, brod su obišli i gradonačelnik Filipović, zamjenica Krpan, zamjenik Palčevski te brojni predstavnici medija.

Na Galebu su trenutno u tijeku restauratorski radovi na uređenju interijera broda.

Valja napomenuti da su restauratorski radovi na uređenju interijera (obloge, vrata i dr.) izvedeni u radionicama, te je trenutno na brodu u tijeku njihova montaža.

Paralelno se odvijaju i radovi rekonstrukcije

Do sada je realizirano ukupno 29 skupina različitih radova u kontekstu rekonstrukcije, čime je ostvareno 65,29% primarno ugovorene investicije. Podsjećamo, ove radove obavlja kraljevičko brodogradilište Dalmot d.o.o., dok restauratorske radove obavlja zajednica ponuditelja koju čine Primat RD d.o.o. i Černelić d.o.o.

Po dovršetku ovih radova, predstoji još izraditi projektnu dokumentaciju priveza broda, ishoditi lokacijsku dozvolu, izraditi projekt pristupa brodu osobama sa smanjenom pokretljivošću te izvesti radove za pristup i izvesti opremanje muzejskog postava.

Sredstva za dovršetak svih aktivnosti na obnovi broda u iznosu od 62.476.520,64 kuna osigurana su Proračunom Grada Rijeke za 2022. godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari