HDZ SAMOSTALNO NA IZBORE U RIJECI: „Na politički trgovinu i ultimatume ne pristajemo!“

Riječki HDZ najavio je da će u Rijeci HDZ izaći samostalno na lokalne izbore te da je riječ o jedinstvenom stavu Gradskog odbora

Predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić naglasio je kako je HDZ je najjača oporbena stranka u Rijeci:

„Hrvatska demokratska zajednica pregovora s drugim strankama i partnerima centra i desnoga centra, no radi se o programskoj suradnji a ne o klasičnom, sada već staromodnom modelu predizborne koalicije. Ne isključujemo neki oblik suradnje s partnerima, no radit će se prvenstveno o programskoj suradnji i smatramo kako će to biti prepoznatljiva partnerska suradnja stranaka centra i desnog centra. Bilo je pokušaja trgovine, bilo je pokušaja i ucijenjivanja HDZ-a od strane pojedinih političkih opcija, no na takav način razgovora nismo spremni. Razgovaramo isključivo s partnerima kojima je cilj programska suradnja i promjena vlasti, a ne trgovina mjestima.“, rekao je Vukelić.

Vukelić je dodao kako HDZ izlazi spreman na lokalne izbore „Na lokalnim izborima pred građanima je jasan izbor – žele li još 4 godine Obersnelove neodgovorne politike, gospodarskog propadanja Rijeke, neispunjenih obećanja, ili pak žele odgovornu politiku koju nudi Kristjan Staničić, čovjek koji ima znanje i viziju, koji je fokusiran na gospodarstvo i otvaranje radnih mjesta i čovjeka koji prvenstveno vjeruje u Rijeku.“

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kristjan Staničić uvjeren je da je odluka o samostalnom izlasku ispravna jer birači moraju znati za koga glasuju:

„Riječki HDZ je odlučio izaći na izbore s modelom u kojem birači točno znaju što se nudi. Obersnel je, naprotiv, ušao u koncept otvorene političke trgovine. On je ušao s PGS-om u takvu političku trgovinu, međutim uvjereni smo kako ta već staromodna koncepcija ne stvara rezultate. Naša istraživanja pokazuju kako se kod njih ne stvara očekivana politička sinergija jer birači shvaćaju da ih se pokušava prevariti. Danas građani traže jasno profilirane političke opcije i kvalitetne pojedince. Birači žele znati kome i za što daju svoj glas, a ne da se njihov glas utapa i služi za političke trgovačke unije“.

Staničić je dodao kako se zbog jasne profilacije HDZ-a kao stranke modernog desnog centra HDZ-u vraćaju birači ali i priklanjaju oni koji do sada nisu glasovali za HDZ jer, kako on tvrdi, aktualni gradonačelnik nije ispunio očekivanja:

„Činjenica je da Obersnel nema podršku većine birača. To se vidjelo na zadnjim izborima kada su birači apstinencijom poslali jasnu poruku što misle o njemu. Mi smo pouku izvukli, konsolidirali se i profilirali u modernu stranku desnog centra koja će pobijediti na lokalnim izborima.“

Za kraj, Staničić je istaknuo kako je HDZ i na posljednjim parlamentarnim izborima pokazao da je najjača politička snaga Hrvatskoj te da će i na lokalnim izborima doseći svoj puni potencijal i pokazati stvarnu snagu i u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari