USPJEŠNO POSLOVANJE

I to je moguće! Županijski domovi za starije osobe ostvarili višak prihoda

Tijekom prošle godine domovi za starije osobe čiji je osnivač Primorsko-goranska županija postigli su značajne rezultate koji su stvorili pozitivan učinak za njihove korisnike

U 2019. godini ostvarili su višak prihoda i primitaka nad rashodima i izdacima u iznosu od 191.733,00 kn. Sučeljavanjem s prenesenim viškom iz prethodne godine domovi u sljedećem razdoblju raspolažu s viškom prihoda i primitaka u iznosu od 381.144,00 kn. Na takav financijski rezultat najveći utjecaj imao je porast vlastitih prihoda odnosno prihoda od institucijskih i izvaninstitucijskih oblika skrbi.

Tako je nastavljeno ulaganje u cjeloživotno obrazovanje stručnih radnika, kroz E-Qalin sustav kvalitete implementirane su najbolje prakse u području institucijske i izvaninstitucijske skrbi za starije osobe, povećan je broj korisnika izvaninstitucijskih oblika skrbi te su razvijeni efikasni programi radno-okupacijske terapije.

Realizirana je i I. faza Parka seniora u Domu za starije osobe „Volosko“ Opatija kojom su implementirana „pametna“ arhitektonska rješenja kako bi se minimizirale i/ili potpuno uklonile postojeće građevinske prepreke koje ograničavaju pokretljivost slabo pokretnih korisnika.

Na razini ostalih ustanova socijalne skrbi čiji je osnivač Županija realizirani su razni građevinsko-obrtnički radovi te su nabavljeni uređaji i oprema s ciljem stvaranja kvalitetnog i poticajnog okruženja za korisnike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari