LOKALNI IZBORI

Ivaniš: “Tko, koliko i zašto? Kandidat Davor Štimac i dalje ne odgovara na pitanje svih pitanja!”

“Raspisao se kandidat Štimac o svemu i svačemu, samo ne o onome što su ga priupitali riječki novinari, a potom i ja”, napisao je danas Nikola Ivaniš, kandidat za riječkog gradonačelnika

Kandidat Primorsko goranskog saveza za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš osvrnuo se danas objavom na svom službenom Facebook profilu na objavu kandidata Davora Štimca.

Ivaniševu objavu prenosimo u cijelosti:

“Raspisao se jučer na svojoj Facebook stranici kandidat Davor Štimac, kritički se osvrnuo i na mene imenom i prezimenom i na moju stranku, PGS, zaključivši da nam on, kandidat Štimac, smeta. Raspisao se kandidat Štimac o svemu i svačemu, samo ne o onome što su ga priupitali riječki novinari, a potom i ja.

A pitanja su bila jasna i nedvosmislena:

TKO su ljudi „koji Vas okružuju“, a koji još od prošle godine golemim sredstvima plaćaju Vašu bogatu kampanju?
TKO i s KOLIKO novca plaća angažman gospodina Relkovića u Vašoj kampanjni?
KOLIKO ste novca dobili od svojih financijera iz Zagreba i TKO su oni?
KOLIKO je novaca potrošeno u Vašoj kampanji od prošle godine do danas?
KOLIKO košta Vaša „nezavisnost“ i TKO ju je kupio?
ZAŠTO javnosti prešućujete sve te odgovore?
ZAŠTO hrabro i odlučno, kakav pokušavate biti na Fecebooku ili u „Večernjem listu“, niste prihvatili moj poziv na sučeljavanje 1 na 1?

I, na kraju, ZAŠTO niti jednom riječju niste opovrgnuli navode sadašnjeg ravnatelja KBC-a Rijeka, gospodina Ružića, da je od Vas naslijedio dug u KBC-u viši od 330 milijuna kuna?

Dakle, kandidate Štimac, ni meni osobno ni Primorsko goranskom savezu ne predstavljate niti najmanju smetnju. Čak ni kada građanima bacate tone prašine u oči.

Ono što Vama očito smeta jesu pitanja o Vašem financiranju. Neizjašnjavanje o financijama i financijerima odraz su Vaše neodgovornosti prema građanima Rijeke, ali i nerazumijevanja važnog načela javnog djelovanja – transparetnosti financiranja političkih kampanja.

Zato smanjite cinizam, a povećajte odgovornost: financije i financijere pred javnost! Građani zaslužuju odgovore na ova pitanja.

Zašto ih skrivate? Zašto ih tajite?”, napisao je Nikola Ivaniš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari