OBJASNIO POSTUPANJE

VideoIz Rijeke se također koordinira traganje i spašavanje na moru posade havariranog talijanskog broda

‘U ovom slučaju uključeno je bilo šest brodova, dva remorkera, a sad su trenutno tri komercijalna broda’. Pogledajte video!

Edo Šarunić, voditelj Nacionalne središnjice traganja i spašavanja na moru gostovao je u RTL-u DanasMajom Brkljačom. Govorio je o havariji na moru te o potrazi za talijanskim mornarima nakon nesreće tegljača.

Pojasnio je kako po pozivu zovu Lučku kapetaniju, pomorsku policiju i Obalnu stražu. Uz pomoć radarskog sustava vide i druge brodove i po potrebi i njih zovu.

“U ovom slučaju uključeno je bilo šest brodova, dva remorkera, a sad su trenutno tri komercijalna broda. Tamo je i ‘Danče’ od Lučke kapetanije Dubrovnik. Bio je i brod obalne straže Italije, a tamo je zrakoplov koji pretražuje. Noćas, kad je spašen jedan čovjek, on se ukrcAo na brod ‘Split’, a cijelu noć su tragali helikopteri s termovizijskim kamerama. Zrakoplov Hrvatske periodički je od jutros na terenu”, tvrdi.

Upitan tko će nastaviti potragu za posadom zaključuje: “Cijela je posada talijanska, brod je talijanski, sigurno će noćas oni tragati”. Pogledajte video!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views