Izabrano Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Rijeka u novom sazivu 2020-2024. godine

U Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Rijeka danas je održana konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka. Izabrano je Gospodarsko vijeće u novom sazivu za mandatno razdoblje 2020-2024. godine.

Prema Statutu HGK provedena je procedura izbora novih članova, prema kojem je tijelo za izbor članova Gospodarskog vijeća prema strukturi gospodarstva i utvrđenim kriterijima predložilo 18 članica za članove Gospodarskog vijeća.

Prihvaćeni su prijedlozi i izabrani su članovi GV-a u novom mandatu kako slijedi:

Brodogradilište VIKTOR LENAC d.d. Rijeka, Sandra Uzelac, član Uprave
JGL d.d. Rijeka, Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora
BRODOKOMERC NOVA d.o.o Rijeka, Dragomir Perušić, predsjednik Uprave
JADROLINIJA Rijeka, David Sopta, predsjednik Uprave
LUKA RIJEKA d.d., Duško Grabovac, predsjednik Uprave
3. MAJ BRODOGRADILIŠTE d.d. Rijeka, Edi Kučan, direktor
ACI d.d. Opatija, Juraj Bukša, član Uprave
DI KLANA d.o.o. Klana, Miladin Marković, direktor
VARGON d.o.o. Kukuljanovo, Goran Brašnić, direktor
VULKAN NOVA d.o.o. Rijeka, Radoslav Vukelić, direktor
JADRANSKI POMORSKI SERVIS Rijeka d.d. Paolo Visco, direktor
MANŠPED d.o.o. Rijeka, Željko Mandarić, direktor
MILENIJ HOTELI d.o.o Opatija, Vedran Gržetić, izvršni direktor
NOVI LIST d.d. Rijeka, Ankica Kruljac, predsjednica Uprave
RIS d.o.o Kastav, prof.dr.sc. Mile Pavlić, predsjednik Uprave
TRGOVINA KRK d.d. Malinska, Dubravko Fanuko, direktor
MODERN LINE d.o.o. Klana, Ivica Lukanović, predsjednik Uprave
KD VODOVOD I KANALIZACIJA Rijeka, Andrej Marochini, direktor
Također, navodimo da je 19 član vijeća predsjednik HGK ŽK Rijeka, prof.emerit.dr.sc. Vidoje Vujić, koji ujedno i predsjedava Gospodarskim vijećem.

Na sjednici se birao i zamjenik predsjednika Gospodarskog vijeća HGK ŽK Rijeka, i tu je jednoglasno izabranGoran Brašnić, direktor Vargon d.o.o. Kukuljanovo, pritom su cijenjeni njegovi poslovni rezultati i doprinos u radu ranijih Gospodarskih vijeća.

Članovi Gospodarskog Vijeća ŽK Rijeka potom su usvojili Izvještaj o radu HGK ŽK Rijeka za 2019. godinu, naglasivši pri tome iznimnu kvalitetu i brojne aktivnosti Županijske komore Rijeka tijekom 2019. godine.

U HGK ŽK Rijeka djeluju 2 udruženja 26 strukovnih skupina i 9 sekcija koje su formirane po osnovnim djelatnostima. U pogledu promocije organizirani su nastupi tvrtki na 18 sajmova i manifestacija. Organizirano je prvo izdanje međunarodne manifestacije AdRia4Blue 2019, zemlja partner Kraljevina Norveška kao i Poslovni forum Perspektive Južnih vrata Europe u listopadu 2019. pod pokroviteljstvom Ministarstva mora prometa i infrastrukture.

HGK ŽK Rijeka je partner u dva EU projekta INTERREG Mediteran Smartmed i Bestmed, te je dio LO.PA.Z projekta lokalno partnerstvo za zapošljavanje u PGŽ.

Tijekom 2019. godine HGK ŽK Rijeka aktivno je provodila aktivnosti u cilju poslovnog obrazovanja članica. Tako su održane 53 edukacijske aktivnosti, na kojima je sudjelovalo 803 polaznika.

Jednoglasno usvojen Plana rada HGK ŽK Rijeka za 2020.

Članovi Gospodarskog vijeća jednoglasno su usvojili i Plana rada HGK ŽK Rijeka za 2020. U pogledu Plana rada za 2020.g. posebno je isplaniran rad s udruženjima, strukovnim skupinama i sekcijama, rad Gospodarskog vijeća, Seniorskog ekspertnog tima, međunarodne aktivnosti, nastavak rada u međunarodnim asocijacijama, kao i organizacija edukacija i obavljanje brojnih javnih ovlasti. Kroz sve te organizacijske oblike rada povezane s članicama osigurati će se zanimljive teme, predavači, te potaknuti zakonodavne inicijative u pogledu boljih uvjeta i veće konkurentnosti poslovanja.

U lipnju ove godine održati će se drugo izdanje međunarodne manifestacije AdRia4Blue, koja će biti posvećena mediteranskoj kvaliteti života-hrani i zdravlju iz mora i uz more, održivom ribarstvu i akvakulturi, autohtonim eno i gastronomskim proizvodima te ekološkim proizvodima i novim tehnologijama. U sklopu manifestacije po prvi puta će se u Hrvatskoj i u Rijeci, održati i Mediteranski forum gradova – MedaCity 2020, kao jednodnevna konferencija u zajedničkoj suorganizaciji Mediteranske mreža gradova (MedCities), Udruženje mediteranskih gospodarskih i industrijskih komora (ASCAME) i HGK Županijske komore Rijeka.

Zaključno, članovi Gospodarskog vijeća HGK ŽK Rijeka HGK jednoglasno su izabrali predstavnike u Skupštini HGK: Brodogradilište VIKTOR LENAC d.d. – gđa SANDRA UZELAC, član Uprave; BRODOKOMERC NOVA d.o.o. – DRAGOMIR PERUŠIĆ, predsjednik Uprave; MILENIJ HOTELI d.o.o. – VEDRAN GRŽETIĆ, direktor; LUKA RIJEKA d.d. – DUŠKO GRABOVAC, predsjednik Nadzornog odbora; VARGON d.o.o.- GORAN BRAŠNIĆ, direktor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari