IZBORI 2016: Butković: „Vlada Andreja Plenkovića realizirat će ključne projekte za PGŽ i Istru koje je SDP-ova vlada otpisala“

„Za razliku od Zorana Milanovića i njegove Vlade koja je zaustavila sve važne projekte u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, HDZ će realizirati infrastrukturne projekte koji su nužni za daljnji razvitak i bolji životni standard stanovnika ovih područja!, rekao je Butković

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Rijeci održana je konferencija za medije ususret izborima u nedjelju.

Oleg Butković, prvi na listi HDZ-a u osmoj izbornoj jedinici i tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture najavio je pobjedu HDZ-a na izborima.

„Građanke i građani u osmoj izbornoj jedinici suočeni su s važnom odlukom. S jedne strane mogu birati već poznati scenarij Zorana Milanovića i SDP-a koji su zaustavili sve projekte u Rijeci, Istri, Primorsko-goranskoj županiji općenito, koji biračima 8. izborne jedinice nude opet iste , istrošene kadrove; ljude koji u svom mandatu nisu uspjeli poticati razvoj ovoga kraja. S druge strane, imamo Andreja Plenkovića kao budućeg premijera koji nudi stabilnu Vladu, bez eksperimenata, i kvalitetne ljude dokazane u svojim profesijama.“, istaknuo je Butković danas.

Za razliku od Zorana Milanovića i njegove Vlade, koja je zaustavila sve važne projekte u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji HDZ će realizirati infrastrukturne projekte koji su nužni za daljnji razvitak i bolji životni standard stanovnika ovih područja, rečen je na konferenciji za medije.

„Izgradit ćemo drugi profil Istarskog ipsilona, osigurali smo sredstva (241 milijun eura) za nastavak nizinske pruge, dovršit ćemo projekt Zagrebačke obale i izgraditi cestu D403, ubrzat ćemo aktivnosti oko realizacije dionice autoceste Križiće – Žuta Lokva i izgradnje novog putničkog termina u pulskoj luci. Dovršit ćemo izgradnju Opće bolnice u Puli do 2018. godine, i ubrzati izgradnju novih objekata bolnice na lokalitetu Sušak za potrebe ginekologije i pedijatrije“, obećao je Butković.

Butković je također naglasio da će HDZ nastaviti kurikularnu reformu s ciljem modernizacije sustava odgoja i obrazovanja, te uz postizanje širokog društvenog konsenzusa, uključivanjem, uvažavanjem, pomirbom različitih pristupa i mišljenja, uvesti će znanja budućnosti u obrazovne i znanstvene institucije.

Na kraju, poručio je biračima: „Pozivam birače da budu racionalni i mudri, da izađu na izbore, te da umjesto starog, već dokazano neuspješnog programa Narodne koalicije , odluče se za ono što je novo, afirmativno, pouzdano, i vjerodostojno – za Andreja Plenkovića i HDZ.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari