RUPA SE KOPA, ALI GRADONAČELNIK SE POŽALIO: Obersnel: „Nema jamstava da su osigurana sredstva za izgradnju nove bolnice“

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na redovnoj konferenciji za medije ponovno se osvrnuo na problem izgradnje nove bolnice na Sušaku

Istaknuo je da unatoč nedavnoj svečanosti povodom početka radova na iskopu građevinske jame za objekte prve faze izgradnje nema razloga za zadovoljstvo jer i dalje nema jamstava da će se iz državnog proračuna ili iz kreditnih aranžmana osigurati novac za gradnju cijelog bolničkog kompleksa.

obersnel-press

Gradonačelnik je naglasio, prenose mrežne stranice Grada Rijeke, da je gotovo nezapaženo prošla činjenica da su od 17 milijuna kuna za prvu fazu izgradnje iz državnog proračuna izdvojena samo dva milijuna, dok ostalo pokriva KBC Rijeka iz vlastitih prihoda.

„Za izgradnju cjelokupne bolnice prošla je Vlada jedino donijela odluku o davanju jamstva KBC-u Rijeka za podizanje kredita kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 750 milijuna kuna. Međutim, nakon promjene vlasti nije se ništa desilo, niti je donesena odluka koja KBC-u dozvoljava daljnje zaduženje, odnosno osiguranje novca za izgradnju bolnice“, rekao je Obersnel dodajući da je svečanost na Sušaku očito iskorištena u predizborne svrhe.

„O nužnosti izgradnje nove bolnice nastavit ću govoriti i dalje neovisno o tome tko bude novi premijer i tko bude imao većinu u Hrvatskom saboru jer smatram da je dugogodišnja sramota da Rijeka nema adekvatnu bolnicu te Riječani i svi oni koji gravitiraju prema riječkoj bolnici nisu zaslužili takav odnos države“, zaključio je svoje obraćanje na ovu temu riječki gradonačelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari