PARLAMENTARNI IZBORI 2024.

IZBORI 2024: Euforičan doček koalicije PGS/IDS/Unija Kvarnera večeras u Rijeci

“Mi smo jedina alternativa koruptivnim politikama HDZ-a i SDP-a u 8. Izbornoj jedinici”, poručili su čelnici stranaka regionalnog bloka

“Potpuno ispunjena dvorana Češkog doma u Rijeci dočekala je večeras naš regionalni blok, našu koalicijsku listu, a Riječanke i Riječani još su nas jednom uvjerili da smo na pravom putu i dali nam jak vjetar u leđa za nekoliko preostalih dana kampanje.”, poručili su čelnici stranaka koalicije PGS/IDS/Unija Kvarnera večeras u Rijeci.

Okupljenima su se emotivno obratili i doajeni hrvatskog regionalizma, ljudi koji su stvarali PGS i IDS, Nikola Ivaniš i Ivan Nino Jakovčić. I oni su, baš kao i svi, istaknuli da jedinu ozbiljnu alternativu nacionalnim strankama u 8. izbornoj jedinici predstavlja upravo lista broj 8.

Okupljene je pozdravio i europarlamentarac Valter Flego kojemu će stranke regionalnog bloka zajedno na predstojećim izborima za Europski parlament dati punu podršku.

Građankama i građanima Rijeke obratili su se predsjednik PGS-a Darijo Vasilić, predsjednik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić te, u odsustvu predsjednika IDS-a Dalibora Pausa, prijatelj i kolega Valter Glavičić, treći na listi.

Govorili su o potrebi decentralizacije Hrvatske, o svim onim programskim smjernicama i rješenjima što ih nude hrvatskoj mladosti, umirovljenicima, radnicima… “svima na Kvarneru i u Istri kako bismo im olakšali i uljepšali život”, poručili su večeras iz koalicije.

“Ja sam se, pak, danas dotaknuo i onog najtoksičnijeg u hrvatskoj politici, a posebno u izvršnoj vlasti-korupcije! Duboko je ukorijenjena i sustavno nagriza hrvatsko društvo, ali i uzima, krade milijarde eura javnog novca od svih nas. A u Hrvatskoj je očito malo tko imun na nju. Nebrojeno je mnogo primjera korupcije u redovima HDZ-a na svim razinama, ali, nemojmo se zavaravati, niti u SDP-u nije mnogo bolje, a to dokazuje također nemali broj primjera u lokalnim samoupravama što ih vodi ta stranka.”, poručio je čelnik PGS-a Darijo Vasilić.

“I, dakako, postoji alternativa takvim neodgovornim, nepoštenim i kriminalnim politikama. Više od 30 godina vodim grad Krk i iza mene se ne vuče ni jedna, niti najmanja afera u raspolaganju javnim novcima, novcima građana. Dakle, može se biti i uspješan, a istovremeno transparentan, odgovoran i pošten! Zato i jesam duboko uvjeren da naša lista ima veliku šansu postići odličan rezultat na izborima u srijedu. Ova divna večer u Rijeci samo dodatno osnažuje moje uvjerenje”, zaključio je PGS-ov Darijo Vasilić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari