IZBORI Obersnel: Dokazali smo da je Rijeka otvoren, moderan i europski grad

Gradonačelnik Rijeke u još jednom mandatu Vojko Obernsel (SDP), koji je dobio 55,59 posto glasova birača, nakon objave izbornih rezultata rekao da su “još jednom odradili što su planirali, a to je dokazati da je Rijeka otvoren, moderan i europski grad”

Obersnelov protukandidat nezavisni Hrvoje Burić osvojio je 42,7 posto glasova.

“Imali smo svih protiv sebe, ali nam je najslađe kad smo sami protiv svih”, rekao je Obersnel, parafrazirajući slogan navijačke skupine HNK Rijeke Armade.

Potvrdio je da će mu ovo biti posljednji gradonačelnički mandat te istaknuo da misli dati sve od sebe da odradi sve od sebe da provede planirano u Strategiji razvoja Rijeke do 2020. godine i programu koalicije “Rijeka za sve”. Taj program je program za sve dobne kategorije, a iza svega se provlači ideja modernog i progresivnog svjetonazora, jer je svjetonazor jako bitan, rekao je.

“Ne mislim pri tom samo na ustaše i partizane, iako je i to vrlo bitno, nego i na odnos prema onome što se uči u osnovnim školama, programima dječjih vrtića i širini socijalnog programa”, naglasio je.

Hrvoje Burić je rekao da bi bilo važno motivirati Riječane na veći izalazak na izbore, te da će on u svom daljnjem političkom radu nastojati politički probuditi Riječane.

„Nastavit ću s radom u Gradskom vijeću i biti najžešća oporba, opravdavajući svaki glas koji sam dobio”, istaknuo je Burić.

Izborni stožer Hrvoja Burića

Najavio je jačanje političke infrastrukture njegove nezavisne liste te zahvalio onima koji su glasovali za njega, ali i svima ukupno koji su izašli na izbore u drugom krugu u Rijeci. (h)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari