Jeste li znali? Otvoren je prvi riječki hotel za biljke – Biljkoteka!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Povodom otvorenja Biljkoteke u studenom su organizirane četiri radionice o njezi kućnog bilja. U Rijeci je u studenom otvoren prvi hotel za biljke “Biljkoteka”, smješten u RiHubu, kulturno-informativnom centru Europske prijestolnice kulture

Biljni hotel, knjižnica i laboratorij za učenje o botanici – Biljkoteka, nastala je u okviru sudioničkog programa Zelenog vala Rijeke 2020 i zamišljena je kao utočište za biljke, kojima vlasnici žele naći novi privremeni ili trajni dom.

Svi zainteresirani građani u riječkoj Biljkoteci mogu ostaviti svoje biljke na čuvanju kako ne bi uvenule kad primjerice moraju otputovati ili izbivati iz kuće.

U studenom je, povodom otvorenja hotela za biljke, organiziran edukativni program od četiri vikend radionice o njezi kućnog bilja, kreativnom kućnom vrtlarenju i izradi recilkliranih vazica i teglica, namijenjen svima onima koji misle da nemaju “zelene prste”, a teško odoljevaju čarima biljaka.

Na radionicama, koje je vodila urbana vrtlarica i pedagoginja Natali Bosić, polaznici su njegovali biljke koje su poklonjene Biljkoteci i one koje su njihovi vlasnici ostavili na čuvanju u hotelu za biljke. 

Građani svih generacija pokazali su velik interes za ciklus radionica koji je uključivao tri radionice nazvane Sobno bilje za neznalice i radionicu izrade kokedama – jedinstvenu tehniku uzgoja biljaka u zemljanim kuglama obloženim mahovinom. Ove subote, 30. studenog 2019. godine, edukativni program je završio druženjem uz otvorenu razmjenu biljaka, reznica i sadnica koje su donijeli polaznici radionica i zainteresirani građani.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari