JUBILARNI 15. PUT

Video | Jota prerasla u brodet, Korzom se širili zanosni mirisi hrane: Kao ‘predjelo’ Riječkog karnevala ‘planulo’ oko 600 porcija brodeta!

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena, u sklopu Riječkog karnevala, po jubilarni 15. put organiziralo je humanitarno-gastronomsku manifestaciju Maškarana “jota”

Humanitarna maškarana jota se ove godine zbog ljetnog izdanja Riječkog karnevala pretvorila u brodet.

Posjetitelji su kupnjom brodeta te palente kompirice za petnaest kuna te čaše žlahtine za pet kuna i dobrovoljnim prilogom Daj ča daš bili dio humanitarne priče.

U odličnoj atmosferi, uz Kantriderse, Mateu Krmpotić i modnu reviju, obrtnici su građanima ponudili preko 600 porcija brodeta s palentom kompiricom uz čašu vrbničke žlahtine, a sav prihod od prodaje i dobrovoljnih priloga namijenjen je Udruzi Dira za opremanje kabineta senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju.

“Njima treba jedno 50, 60 tisuća kuna za opremanje te senzorne sobe, mi smo uvjereni da ćemo najmanje pola iznosa toga skupit danas, imamo i neke donacije od naših pokrovitelja te donatora tako da vjerujem da će taj iznos koji bude skupljen danas bit značajan.” – rekao je Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka.

Svi oni koji žele podržati humanitarnu akciju, a nisu bili u prilici doći na Korzo, mogu dobrovoljne priloge do 10. srpnja uplatiti na račun otvoren u humanitarne svrhe u Erste banci IBAN: HR 14 240 2006 15 00 119 714.

Uz meštra Sandija, humanitarnoj akciji pridružio se i riječki gradonačelnik Marko Filipović, koji se zahvalio Udruženju obrtnika na višegodišnjem entuzijazmu u organizaciji ovako vrijedne akcije.

“Jota koja je prerasla u brodet, 15-godišnja tradicija u organizaciji našeg Udruženja obrtnika Rijeka koji u stvari okuplja obrtnike ne samo iz Rijeke nego i iz naših susjednih gradova i općina, hvalevrijedna je inicijativa za pomoć udruge Dira koja se brine o onim najpotrebitijima.”, rekao je Filipović.

U sklopu humanitarne gastroakcije, održana je i revija riječkih obrtnica pod nazivom Marinero.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari