KAMPANJA „RIJEKA U KRETANJU“ U petak „Na posao u tenisicama“, u subotu „Art Molo longo“

 

Kampanja Rijeka u kretanju, Grada Rijeke, Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, ima za cilj podići i ojačati svijest građana o važnosti kretanja za zdravlje pojedinca, a nastavlja se već petu godinu za redom. Projekt Art Molo longo, koji se održava četvrti put za redom, povezuje umjetnost i kretanje,  a usmjeren je na sve dobne skupine. Osnovna je poruka da svatko može učiniti nešto da poboljša svoje zdravlje kroz fizičku aktivnost, konkretno kretanje i hodanje, jednostavno, lako i učinkovito.

Press konferencija Art Molo longo

Program ovogodišnje kampanje Grada Rijeke „Rijeka u kretanju“.za nadolazeći aktivan vikend predstavili su Karla Mušković, dr. med, Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Irena Križ ispred Lučke uprave Rijeka i Emira Brkić iz agencije Libra, realizatora ovog projekta.

Kampanja započinje u četvrtak, 17. rujna kada će na Korzu biti postavljen informativni štand od 10:30 do 14:30 sati, na kojem će se informirati građane te dijeliti leci s informacijama o kampanji.

Dan kasnije, u petak 18. rujna održat će se akcija „Na posao u tenisicama“ kojom su svi građani pozvani da na taj jedan dan službenu obuću zamijene onom najudobnijom – sportskom, odnosno tenisicama, i tako stave naglasak na kretanje i aktivan život.

Subota, 19. rujna rezervirana je za centralni event, četvrti, već tradicionalni Art Molo longo. Veliki odaziv izlagača i posjetitelja prošlih godina bili su dovoljan razlog za nastavljanje tradicije, a u subotu ćemo se na lukobranu družiti od 10:00 do 18:00 sati. Ove godine, ovaj jedinstveni sajam umjetnosti u kretanju ugostit će više od pedeset umjetnika i kreativaca koji će samostalno urediti svoj dio najljepše morske šetnice i pokazati umjetničke radove i rukotvorine.

„Da bi građani vidjeli sve te umjetnine i rukotvorine morat će hodati gotovo 4 kilometra, a na kraju ih čekaju i kreativne nagrade. Kretanje unapređuje zdravlje, sprečava brojne bolesti, a nema boljeg poziva za subotu od preporuke Svjetske zdravstvene organizacije kako bi svatko trebao dnevno biti aktivan barem 30 minuta.“, istaknula je Karla Mušković zaključivši izrekom kako kretanje može zamijeniti mnoge lijekove, no nijedan lijek ne može zamijeniti kretanje.

Vjerna Art Molo longu - Mirna Sišul
Vjerna Art Molo longu – Mirna Sišul

Poseban naglasak ove godine stavljen je na fotografiju kao jedinstven umjetnički izričaj, pa će tako uz recentne radove fotografa Rina Gropuzza i Jasne Šikanje s izložbom „Natura Viva“, posjetitelji imati prilike uživati u izložbi „Foto si teć“ u organizaciji Foto Kluba Rijeka, kao i umjetničko – sportskim fotografijama iz arhiva Zajednice sportova PGŽ. Bit će postavljena i umjetnička instalacija dvojca autora Branka Lenića i Damira Šegote, a za posjetitelje je predviđena i Škola disanja koju vodi istaknuta sportašica Melita Adany.

Ali biti će tu i određenih „radosti za nepce“, pa će tako posjetitelji moći uživati i u degustacijama koje pripremaju izlagači zdrave hrane Demetrin zeleni kutak. Za glazbenu podlogu eventa pobrinuti će se Blue Ivy, Bruno Mičetić Trio i  LeKap Quartet. Posebnu zanimljivost, a sve u kontekstu zdravih navika, predstavljat će „Jazzy doručak“ uz LeKap Quartet,  u terminu od 11:00 do 12:00h. Domaćin je Caffe bar Terminal, dok zdravim doručkom časte Piko i PIK Rijeka. Prvih 300 posjetitelja uz doručak očekuje i primjerak Novog lista. Doručak kakav samo poželjeti možete!

Nadolazeći sunčani vikend možete provesti aktivno, na još jednom Art Molo longu koji će na jedinstven način spojiti kulturu, umjetnost i fizičku aktivnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari