KAMPANJA ZA „BOLJI MATULJI“: Marko Boras Mandić podržao Miodraga Šarca

Miodrag Šarac kao kandidat za načelnika Općine Matulji u prijevremene lokalne izbore kreće pod egidom „Bolji Matulji“ s podrškom pet stranaka: Nezavisne liste Željko Grbac, HDZ-a, Akcije mladih, Liburnijske stranke i HNS-a.

Tim Bolji Matulji posljednjih tjedana obilazio je matuljska naselja, sastajao se s ljudima na terenu, tražio konkretne probleme i iznalazio njihova rješenja. Između ostalog definiran je detaljan popis komunalnih radova, a dogovorena je i bolja suradnja na razini općine i mjesnih odbora.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama HNS-a Matulji Miodrag Šarac, kandidat za načelnika općine Matulji, još je jednom iznio svoj program ovim riječima:

– Program Bolji Matulji je program zapošljavanja naših ljudi, stvaranja boljih gospodarskih uvjeta našim gospodarstvenicima i obrtnicima. To ćemo napraviti pokretanjem Miklavije, mjerama samozapošljavanja i zapošljavanja, poticanjem razvoja turističkih usluga i gradnjom obiteljskih hotela te umrežavanjem poduzetnika u poslovni klub. To je program obrazovanja jer obrazovani ljudi potiču razvoj, razvoj potiče napredak, a napredak bolji život u Matuljima, kazao je.

Nadstranačka platforma Bolji Matulji u sljedećih godinu dana planira i neke sasvim konkretne poteze na izgradnji novih objekata od strateške važnosti za razvoj Matulja, poput čak osam dječjih igrališta – u Bregima, Frančićima, Munama, Pasjaku, Šapjanama, Jušićima, Put Luskinu i na štacionu u Matuljima. Cilj je do 2018. godine uvesti jednosmjensku nastavu, a sve prvašiće bi u rujnu trebali dočekati besplatni udžbenici,

Pred nedjeljne izbore nadstranačku platformu Bolji Matulji podržao je i Matuljac Marko Boras Mandić, dožupan primorsko – goranski:

– Ova platforma koja spaja različite ljude jedan je od brojnih primjera u županiji koji dokazuje da osobe različitih svjetonazora mogu kvalitetno i uspješno surađivati kada je posrijedi dobrobit njihovih sredina. U njoj je Akcija mladih koja je u pojedinim segmentima još ljevija od SDP-a, HNS koji je lijevi centar, HDZ koji je desni centar, regionalne snage iz LIST-a i nezavisnu listu koju predvodi Željko Grbac. Takve suradnje su prisutne i u drugim sredinama, jer ne proizlaze iz ideologije, i posve je deplasirano danas ih napadati. Ako su građani zadovoljni s malom, samozatajnom i prosječnom općinom, birat će druge, već viđene opcije koje su ih do sada vodile. A ako žele bolje, više, ambicioznije, odabrat će Bolje Matulje, zaključio je Mandić.

Miodrag Šarac je dodao kako mu Mandićeva podrška puno znači jer je upravo s njime 2001. godine počeo stvarati ideju Bolji Matulji, te kako ta ideja sada može doći do pune realizacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari