LOKALNI IZBORI

Koliko košta “nezavisnost” kandidata Štimca? (2); Ivaniš: “Malo ste polupali lončiće!”

“Nezavisni” kandidat Štimac u svojoj reakciji ne daje niti jedan odgovor na pitanje koje mu je novinar postavio na konferenciji za novinare, a ja sam samo isto ponovio: tko financira njegovu izdašnu kampanju koja traje još od 2020. godine”, reagira Nikola Ivaniš, kandidat za gradonačelnika Rijeke i počasni predsjednik PGS-a

Na odgovor Davora Štimca reagira Nikola Ivaniš.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac, koji za sebe voli reći da je nezavisni, ali ne voli reći tko tu njegovu “nezavisnost” financira, svojom reakcijom na moja javno postavljena pitanja o njegovim financijama i financijerima, dao mi je sjajnu priliku za odgovor. I na tome mu neizmjerno zahvaljujem, kao i njegovim skupo plaćenim stratezima koji se očito ne snalaze najbolje u novoj situaciji.

Zahvaljujem mu i na pitanjima što ih je postavio, pokušavajući nemuštim napadom izbjeći odgovoriti na važna pitanja. Za razliku od njega, koji izbjegava dati bilo kakav suvisao odgovor na ijedno ozbiljnije pitanje, sa zadovoljstvom ću odgovoriti na svako njegovo.

I ne samo to!

Pozivam ga na javno sučeljavanje, samo nas dvojica, jedan na jedan!  Da pred našim građanima pokažemo što znamo, da javno pred svima odgovorimo na ova i brojna druga pitanja. Prepuštam mu čak i zadovoljstvo da izabere vrijeme, mjesto, medij… – apsolutno sve! Može čak definirati i sva pitanja koja će biti postavljena i njemu i meni na tom sučeljavanju.  Njegovih se pitanja, kao niti pitanja bilo koga drugog, ne plašim niti ih izbjegavam. Čini se da to ne važi i za gospodina Štimca.

“Nezavisni” kandidat Štimac u svojoj reakciji ne daje niti jedan odgovor na pitanje koje mu je novinar postavio na konferenciji za novinare, a ja sam samo isto ponovio: tko financira njegovu izdašnu kampanju koja traje još od 2020. godine; da objavi popis ljudi „koji ga okružuju“, a financiraju tu izdašnu kampanju; da podastre javnosti točne iznose i imena financijera te gdje su uplate evidentirane…

Pa, ako neće navesti baš sve te koji ga okružuju, neka barem odgovori na ovo pitanje: koliko ste novca za kampanju dobili od financijera iz Zagreba? Ili, tko je iz Zagreba angažirao gospodina Relkovića, jednog od suonivača „Hrasta“, a zatim i „Mosta“, i tko plaća njegov angažman u Vašoj kampanji?

Piše “nezavisni” kandidat Štimac da je propitivanje financiranja njegove izborne kampanje „obični politikantski spin”, a onda krene, kao eto nepolitikantski, propitkivati tko financira moju kampanju. I to je sada prava prilika da se pokaže razlika između nas dvojice kandidata: jednog nazovi nezavisnog i jednog stranačkog, iz male, regionalne stranke.

U dosadašnjem tijeku kampanje moja je kampanja ukupno koštala svega jednu desetinu troškova koje je ulupao “nezavisni” kandidat Štimac. I što je najvažnije, za razliku od njega koji skriva svoje financijere, u mom slučaju je sve jasno: kampanju u prvom redu financira moja stranka, Primorsko goranski savez, kao što financira sve PGS-ove kandidate za načelnike i gradonačelnike u Primorsko-goranskoj županiji.

Zašto je važno ovo reći?

Za razliku od “nezavisnog” kandidata kojem kampanju financiraju oni koji kao ništa od njega ne traže, pa makar dolazili iz Zagreba i koji imaju silnu altruističku želju da pomognu Riječanima da progledaju, u mom je slučaju sve apsolutno jasno. Nema skrivanja, nema muljanja s informacijama i podacima o “ljudima koji okružuju”. PGS je mala stranka, ali neizmjerne ljubavi za ovaj grad. I nemamo puno novaca za kampanju, ali to nećemo nikad niti skrivati. I nemamo nikakve potrebe da ljubav prema Rijeci dokazujemo skupom kampanjom. 

Osim PGS-a, moju kandidaturu konkretnim uplatama podržavaju brojni građani:  Robert Racane, Radovan Ćiković, Igor Babić, Edo Grubešić, Ana Trošelj, Franjo Butorac, Nikola Ivaniš…. Od tvrtki koje su nam pomogle u financiranju kampanje nabrojat ću tek neke: „Thermotechnik“, Naklada „Kvarner“, GP „Krk“, „S.A. ING“, „Strojarsko-akustički inžinjering“, Poliklinika „Ivaniš“…

Imamo sjajan tim ljudi, imamo izvanredan program „Rijeka 21“ za razvijanje modernog grada 21. stoljeća. I ne trebaju nam zagrebački savjetnici da nam kažu kako da volimo svoju Rijeku. 

I odmah da se kod savjetnika malo zaustavimo: trebali biste im ,, gospodine Štimac, oduzeti  barem pola ogromnog honorara, kojeg doduše plaćaju zagrebački prijatelji, zbog tako krivog savjeta prema kojemu već kao papagaj ponavljate da se Rijeka treba ugledati u Split!!!! Ponovit ću Vam i sada, kao što sam i neki dan rekao na sučeljavanju: Rijeka je za Split svemirski brod. Ako to ne znaju Vaši skupo plaćeni zagrebački savjetnici, pa pobogu to biste morali znati Vi. Slijepi ste kraj vlastitih očiju ako to ne vidite. 

Pred kraj, očito zbog pomanjkanja koncentracije skupih savjetnika, malo ste polupali lončiće. Uvjeren sam da “nezavisni” kandidat Davor Štimac zna da sam još uvijek na funkciji zamjenika gradonačelnika angažiran kao volonter. To, pak, znači da ujutro nisam vlast, već liječnik u mojoj poliklinici u kojoj svako jutro obavljam moj posao. Što se poslijepodnevnih sati tiče, ostala mi je nejasna Štimčeva sintagma da glumim protukandidata svome šefu. Naime, jedan od mojih protukandidata je Marko Filipović, a on nikako ne može biti moj šef. Ali dozvoljavam – u pomanjkanju argumenata i padom koncentracije, sve je moguće. 

Što se tiče ovog Vašeg napada glede poslovanja Poliklinike „Ivaniš“ i više od desetljetne suradnje s nizom općina i gradova Primorsko-goranske županije, koja je socijalno-karitativnog, a ne financijsko-poslovnog karaktera, uskoro slijedi detaljan odgovor. S druge strane, o poslovanju KBC-a, dok ste ga Vi vodili, polemizirali ste s Vojkom Obersnelom, a revizijski izvještaji Vašeg petoljetnog rukovođenja bolničkim sustavom dostupni su zainteresiranoj javnosti pa ne bih širio priču o tome. Ovom prilikom!

Za kraj, ostaje mi samo da ponovim: s nestrpljenjem iščekujem javni poziv na sučeljavanje – jedan na jedan. Otvorenog garda, bez skrivanja iza bilo koga. Sa svime što znamo i umijemo. Naravno, i o financiranju njegove skupe kampanje i njegovim zagrebačkim financijerima i savjetnicima. Poštovani kolega, s najboljim željama Vama i Vašoj obitelji”, piše Nikola Ivaniš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari