ZBOG RASTA POREZA NA DOHODAK

Komadina: PGŽ će pomoći Rijeci rekonstruirati cestu od Hiltona do Preluka i kupiti zgradu Teatra Fenice

‘Povećanje prihoda iz rasta poreza na dohodak vratit ćemo Riječanima sufinanciranjem rekonstrukcije ceste od Hiltona do Preluka i kupnje zgrade Teatra Fenice’, rekao je župan Komadina

“Usvojeni proračun za 2024. godinu dokaz je stabilnosti i održivosti, a već na proljeće imat ćemo rebalans kroz koji ćemo ga pojačati za još dva milijuna eura koliko ćemo uprihodovati od povećanja poreza na dohodak Grada Rijeke”, najavio je župan Zlatko Komadina na posljednjem ovogodišnjem redovnom susretu s novinarima.

Dodao je da će se sav taj novac vratiti građanima Rijeke na način da će Županija sufinancirati dva gradska projekta, uređenje ceste od Hiltona do Preluka i pomoći Gradu u kupnji zgradu Teatra Fenice.

Komadina najavio i druge projekte ko

Također je najavio i druge projekte koji će se proračunski financirati tijekom slijedeće godine.

Između ostalog, s nešto manje od miliju eura PGŽ će sufinancirati energetsku obnovu najvećeg županijskog Doma umirovljenika Kantrida, zatim cjelovitu rekonstrukciju Guvernerove palače, u planu je i početak izgradnje dvije nove osnovne škole na zapadnom dijelu, onu u Marinićima i Općini Viškovo i u Rešetarima na području Grada Kastva.

Velika ulaganja događat će se u zdravstvu i socijali.

„Riječ je o Zdravstvenom centru Rujevica te izgradnji novih kapaciteta za smještaj starijih osoba. Cilj nam je domovima za starije pokriti cijelo područje županije, pa ćemo tako pomoći u izgradnji Doma za starije u Kostreni, a uredit ćemo i dom u Delnicama kapaciteta 40 kreveta te povećati smještajne kapacitete na Cresu. Za realizaciju planiranih investicija osim iz proračuna računamo i na sredstva iz kreditnih zaduženja, što neće bit problem obzirom na stabilnost našeg proračuna”, rekao je župan.

Najavljen početak izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinu

Zamjenik Vojko Braut najavio je sredinom slijedeće godine početak izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinu ukupne vrijednosti oko 7 milijuna eura. U istom vremenskom terminu očekuje se i početak rekonstrukcije postojeće zgrade Doma zdravlja u Opatiji i dogradnja aneksa, a radovi i samo opremanje trebali bi biti dovršeni unutar godinu i pol dana. Do kraja slijedeće godine planira se i dovršetak izgradnje Doma za starije u Delnicama.

Zamjenik Petar Mamula osvrnuo se na izdvajanja županije za razvoj ruralnih područja, otoka i Gorskog kotara.

Istaknuo je da je PGŽ unazad dvije godine utrostručila izdvajanja za Gorski kotar kroz razne programe od poticaja za poduzetnike i poljoprivrednike, do pomoći jedinicama lokalne samouprave u realizaciji njihovih projekata, do razvoja mreže sanjkališta i uređenja prometnica. Podsjetio je i na nedavno održan prvi susret čelnika jedinica lokalne samouprave iz brdsko-planinskih područja u Delnicama s kojeg je prema Vladi i resorno nadležnim ministarstvima upućeno više zahtjeva za donošenje konkretnih mjera pomoći tim područjima.

Pročelnik UO za poslove Župana i Županijske skupštine najavio je da će sutra biti raspisan Javni poziv za financiranje programskih sadržaja lokalnih elektroničkih medija u 2024. godini. Ukupno je za raspodjelu osigurano 53.000 eura, a pojedinačni iznosi mogu se kretati od dvije do najviše deset tisuća eura. Natječaj će bit otvoren do 5. siječanja 2024. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari