PGŽ ULAŽE I U OBNOVU PLAŽE KOSTANJ

Komadina: PGŽ treća po visini ulaganja, a prva po broju EU projekata

U izvještaju o aktivnostima županijskih upravnih tijela istaknuo je odlične rezultate PGŽ u provedbi europskih projekata

Župan Zlatko Komadina s današnjeg redovnog susreta s novinarima uputio je čestitku u povodu Međunarodnog dana žena zajedno sa pročelnicama županijskih upravnih odjela. U ime svih zaposlenica županijske uprave kojih je, kako je rekla, jako puno čestitkama se pridružila i zamjenica župana Marina Medarić. Kako je župan istaknuo PGŽ je primjer rodne ravnopravnosti jer većinu upravnih odjela, njih 8 od ukupno 11 uspješno vode žene.

U izvještaju o aktivnostima županijskih upravnih tijela istaknuo je odlične rezultate PGŽ u provedbi europskih projekata.

„I dalje smo među vodećim županijama po ukupnom iznosu ugovorenih EU sredstava, ispred nas su samo Grad Zagreb i Dubrovačko-neretvanska županija gdje se provede dva velika projekta Pelješki most i Zračna luka. Samo naša upravna tijela, ustanove i trgovačka društva do sada su uspješno završili 83 europska projekta te povukli gotovo 300 milijuna kuna bespovratnog novca. U provedbi je 66 projekata s preko 450 milijuna kuna ukupnog iznosa bespovratnog novca, a još 11 projekata je u evaluaciji“, rekao je župan.

Kada se promatraju i svi ostali projekti što se provode na teritoriju Primorsko-goranske županije iznos ugovorenih europskih sredstava prelazi 4,8 milijardi kuna.

Kao najveće i najvidljivije županijske EU projekte koji su trenutno u provedbi, izdvojio je 280 milijuna kuna vrijedna ulaganja u projekte lučke infrastrukture, projekt Putovima Frankopana 47 milijuna kuna te 100 milijuna kuna za Regionalne centre kompetentnosti.

Župan je također najavio da će s nešto više od 100.000 kuna PGŽ pomoći Gradu Rijeci u saniranju plaže za invalide Kostanj gdje je more urušilo prilaze, te zajedničko sufinanciranje s Gradom Bakrom osobnog asistenta djevojčici čija su oba roditelja slijepa.

O programu i aktivnostima Savjeta mladih PGŽ izvijestio je predsjednik Savjeta Robert Matić koji je rekao da su usprkos ograničenjima uslijed epidemije, uspjeli realizirati gotovo sve programe predviđene za prošlu godinu. Pred dovršetkom je i izrada nacrta Programa za mlade kojeg će uskoro uputiti u javnu raspravu, a najavio je i nekoliko programa edukacije, između ostalog za mlade u poduzetništvu.

Govoreći o aktualnoj epidemiološkoj situaciji ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović rekao je da smo prošli tjedan zabilježili rast novooboljelih od koronavirusa, ali i da vjeruje kako će se taj trend zaustaviti.

Tijekom nedjelje testirani su samo slučajevi hitnoće, njih 74 među kojima je 8 osoba bilo pozitivno. Ozdravilo je 58 osoba pa je trenutno u PGŽ 547 aktivnih slučajeva bolesti Covid 19.

Raste i broj hospitaliziranih, prema podacima Ureda ravnateljstva KBC Rijeka, trenutno je na liječenju 48 osoba od kojih je pet na respiratoru.

Mićović je najavio i nastavak programa cijepljenja, te dodao da je u subotu obavljeno prvo masovnije cijepljenje starijih i kronično bolesnih osoba. Očekuje dolazak novih većih doza cjepiva koje će omogućiti da se u sportskoj dvorani Zamet organizira novih veći val cijepljenja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari