KOMEMORACIJA ZA GERHARDA LEMPLA Obersnel: Geri je bio energičan, predan i odgovoran u obnašanju svojih dužnosti

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je komemoracija za Gerharda Lempla, pročelnika Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije. Od 1993. do 1997. godine Lempl je bio i član Poglavarstva Grada Rijeke te pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Od Gerharda Lempla oprostili su članovi njegove obitelji, prijatelji i kolege, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a Slobodan Gračaković te dopredsjednik Saveza školskih sportskih društava PGŽ-a Davor Juriša.

Komemoracija Gehard Lempl2

Pročelnik Gerhard Lempl iznenada je preminuo 19. kolovoza. Rođen je 5. kolovoza 1954. godine u Rijeci. Fakultet za elektrotehniku završio je na Sveučilištu u Ljubljani 1978. godine.

Nakon funkcije člana Poglavarstva i pročelnika u Gradu Rijeci, od 1998. godine zaposlen je u Primorsko-goranskoj županiji, gdje najprije obavlja funkciju člana Poglavarstva zaduženog za područje prometa i veza, potom pročelnika Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze, da bi prije dvije godine preuzeo čelnu funkciju u Upravnom odjelu za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj.

Bio je iznimno aktivan i u riječkom i županijskom sportu, gdje je osim niza funkcija radio i kao trener u riječkim košarkaškim klubovima i kadetskoj reprezentaciji Hrvatske. Zadnjih nekoliko godina bio je predsjednik Saveza školskih sportskih društava PGŽ-a.

Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je, da iako njegov mandat tada još nije bio započeo, s radom i aktivnostima Gerharda Lempla bio je jako dobro upoznat. Gradonačelnik je kazao da je Geri, kako su ga mnogi kolege i prijatelji zvali, bio energičan, predan i odgovoran u obnašanju svojih dužnosti, ali i istinski i velik zaljubljenik u sport. Do samog kraja, doda je gradonačelnik, Lemp je ostao vjeran sportu, naročito košarci, kao i radu s mladima i razvoju sporta u našoj županiji i gradu. (Mia Mohorić/GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari