KVARNER PONOVNO ZABIJELIO: Na širem riječkom području pao snijeg – tek toliko da uljepša zimski ugođaj

Kastav (Foto: Slađana Tomaško)

Kako su prognostičari i najavili, snijeg je danas ujutro pao i uz obalu uz mjestimično stvaranje tanjeg pokrivača

Danas će prevladavati oblačno vrijeme, sredinom dana uz mogućnost sve češćeg snijega. Temperature ujutro bile su posvuda oko -4

Kasno navečer te u noći na petak postoji mogućnost ledene kiše.

U 10 sati stigla je obavijest kako je Stožer Zimske službe Grada Rijeke u 10 sati stupanj pripravnosti podignuo na razinu II, zbog najavljenih snježnih padalina.

Isto tako, u tijeku je posipavanje ključnih prometnica na području Grada Rijeke. 

Danas najhladnija Bednja s -23 Celzijevaca

Zima i dalje pokazuje svu snagu. Najhladnija mjesta danas u Hrvatskoj su:

-23 Bednja, Brestovac

-21 Osijek, Varazdin

-19 Daruvar, Koprivnica, Osijek-aer

-18 Krizevci

To je bio vrhunac hladnoće.

“Danas nas očekuje snijeg (čak i na sjevernom Jadranu), čega smo već svjedoci. U Dalmaciji zbog juga većinom kiša I zatopljenje”, kaže meteorolog RTL-a Nikola Vikić-Topić.

“Od sutra posvuda ide postupno zatopljenje (ipak jutra će na kopnu još uvijek biti ispod -5). Ali onda svakim danom sve toplije.”

“Od nedjelje će se početi intenzivno topiti snijeg i postoji opasnost od poplava”, kaže Vikić-Topić.

HAK upozorava vozače: zimski uvjeti na cestama

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskog primorja, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog autobusa u kvaru na 24. km u smjeru Rijeke zatvoren je vozni trak u smjeru Rijeke.

Za sav promet zbog snježnih nanosa i poledice zatvorene su državne ceste DC23 Jospidol- Jezerane-Kapela, DC52 Špilnik-Korenica i DC218 Dobroselo (g.ž.LS)-Mazin-Bruvno (D1), županijske ceste ŽC5068 Vrata-Fužine (opasnost od lavine), ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica, ŽC5110 Alan-Krivi Put-Prokike, ŽC5062 Lukovo-Lič, ŽC 5094 Jasenak- Stalak i ŽC3275 Stankovac-Jame te lokalne ceste Zalesina-Stari Laz, Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: Bosna i Hercegovina – Hrvatska Kostajnica, Ličko Petrovo Selo, Užljebić; Slovenija – Prezid, Čabar, Brod na Kupi.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari